dilluns, 20 de setembre del 2010

La CANC i Veïns d’Ascó continuaran amb les mobilitzacions mentre no es retiri definitivament la candidatura d’Ascó.

Les dues entitats organitzen una tardor “calenta” que començarà amb un tall de carretera el proper diumenge i culminarà el 7 de novembre amb una manifestació a Ascó.

Fins que el Govern espanyol no descarti definitivament la candidatura d’Ascó a acollir el cementiri nuclear, la CANC i Veïns d’Ascó continuaran amb les mobilitzacions tal i com han fet fins ara. Aquesta és la principal conclusió de la reunió que dissabte van mantenir les dues entitats i on es va acordar un calendari de protestes per a les properes setmanes.

Un dels altres objectius és aconseguir que tan el PSC com CiU es posicionin sobre el cementiri nuclear de cara a la propera legislatura. Tots dos partits fins ara han dit no al cementiri nuclear, però han anat donant llargues al plantejament de la CANC de posicionar-se de cara a la propera legislatura.

En aquest sentit, la CANC i Veïns d’Ascó mantindran reunions amb aquests partits, al mateix temps que assistiran a tots els actes comarcals de pre-campanya als que assisteixin els líders de PSC i CiU, per exigir-los un posicionament públic.

El calendari de protestes acordat entre la CANC i Veïns d’Ascó fins que no es descarti definitivament la candidatura d’Ascó s’iniciarà el proper diumenge dia 26 de setembre a les 5 de la tarda amb un tall de la carretera C-12 al seu pas per Ascó.

De cara al mes d’octubre hi ha previstes quatre xerrades informatives a les capitals de comarca de les Terres de l’Ebre i el Priorat: a Amposta el dia 1 d’octubre, a Tortosa el 8, a Gandesa el 15, a Falset el 22; i una de final a Flix el 29 d’octubre.

Paral·lelament, el 17 d’octubre s’organitzarà una caminada anticementiri nuclear des de Móra d’Ebre fins Ascó seguint el Camí de Sirga (GR-99), i que culminarà amb una sentada, vermut i tall de carretera a la C-12.

Per al dia 23 d’octubre hi ha prevista una jornada festiva-reivindicativa a Marçà, amb activitats per a infants per la tarda i concert per la nit amb grups de música del territori. Per al mateix cap de setmana (22, 23 i 24) es faran sentir les reivindicacions contràries al cementiri durant la celebració del Rally Catalunya.

Finalment, el 7 novembre es farà una manifestació a Ascó just abans de l’inici de la campanya electoral, on es detallarà quin és el posicionament dels diversos partits polítics sobre la qüestió del cementiri nuclear de cara a la propera legislatura.

COORDINADORA ANTICEMENTIRI NUCLEAR DE CATALUNYA

Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona, 20 de setembre de 2010