dilluns, 6 de setembre del 2010

Esquerra farà campanya a les eleccions del Parlament amb un programa electoral i candidat propi per a les Terres de l'Ebre

Lluís Salvadó recorda que el PSOE és qui té la responsabilitat de reformar el marc estatal per facilitar la creació de la vegueria de l’Ebre

Aquest matí la Federació de l’Ebre d’Esquerra, aprofitant la primera reunió sobre l’organització de la precampanya electoral, ha oferit una roda de premsa per tractar diferents temes d’actualitat. Hi eren presents la diputada Marta Cid, el diputat i candidat número u per la demarcació de Tarragona, Sergi de los Ríos; el candidat número dos per la demarcació i primer per les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, i les candidates Sònia Bertomeu, Montserrat Perelló, Neus Sanromà i Susanna Sancho.

Sergi de los Ríos ha fet saber que la candidatura d’Esquerra respectarà la identitat pròpia de cada territori que forma la demarcació de Tarragona i, per tant, “com que Esquerra ens creiem les vegueries, a la pràctica tindrem una programa electoral i un candidat propi per cadascun dels tres territoris que actuaran de manera coordinada, a diferència d’altres partits com CiU, PSC i PP que ho fan només des d’una òptica provincial”. Lluís Salvadó ha advertit que a les properes eleccions “ens juguem quin model de futur volem per a les Terres de l’Ebre i la gent pot comparar el model que ha posat en marxa Esquerra des del Govern amb el de CiU liderat per Artur Mas, conseller en cap del Govern de la Generalitat que volia fer el transvasament. O bé amb el model de l’alcalde d’Ascó de CiU que vol un cementiri nuclear o bé el de l’alcalde de Pinell de Brai de CiU que vol fer un macroabocador. O també amb el del senyor Poblet, candidat número de CiU per la demarcació, que governa la Diputació pactant amb el PP”.

Lluís Salvadó ha anunciat que durant aquest mes és molt possible que es produeixi el traspàs dels trens regionals de l’Estat a la Generalitat de Catalunya. “Tenim moltes expectatives perquè aquesta és una oportunitat important per millorar el mal servei ferroviari que patim a les Terres de l’Ebre i que en alguns moments sembla tercermundista”, ha afirmat Salvadó. El republicà també ha fet al·lusió al tema de les vegueries recordant que Esquerra ha liderat totes les etapes fins aprovar la Llei al Parlament i que “ara el PSOE es qui té la responsabilitat de reformar el marc estatal per facilitar la creació de la vegueria de l’Ebre. Cal que compleixi allò a què es va comprometre”, ha afirmat Salvadó.

D’altra banda, la diputada Marta Cid ha fet una valoració positiva del fet que la celebració de les eleccions el proper mes de novembre faci possible la convocatòria del Ple del Parlament per al proper 22 de setembre, en el qual es pot incloure la votació de la Llei sobre els bous de les Terres de l’Ebre. Cid, que ha estat relatora de la Llei per part d’Esquerra, ha destacat el paper que ha jugat el seu partit tot afegint que “ha estat una Llei complexa, no pel seu contingut, perquè tenia els antecedents i fonaments del Manual de bones pràctiques, sinó perquè el PP ha volgut utilitzar aquest tema per fer demagògia i crear incertesa i confusió”. Marta Cid ha afegit que “la Llei s’aprovarà amb una ampli suport polític i blindarà d’una vegada per totes els bous de les Terres de l’Ebre. A partir d’ara es podran celebrar amb la màxima seguretat jurídica”.

Per acabar, el diputat Sergi de los Ríos ha fet referència a l’oblit sistemàtic del Govern espanyol de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, tant pel que fa al nombre d’inversions com a la seva execució. “Mentre que el Govern de la Generalitat executa més del 85% de les inversions programades a les Terres de l’Ebre, el Govern espanyol no supera el 15%. A més, el Govern espanyol ha volgut aturar i retallar obres tan necessàries com la variant de l’Aldea o l’autovia de Valls; per això les nostres comarques són a les que més interessa i convé que Catalunya tingui un Estat propi”.