dimecres, 16 de març del 2011

Esquerra 80 anys, commemoració a Móra d'Ebre


Els dies 17, 18 i 19 de març de l’any 1931 es celebrà al barri de Sants de Barcelona la Conferència d’Esquerres, a on es va fundar com a partit polític l’Esquerra Republicana de Catalunya, de la unió de les organitzacions Estat Català de Francesc Macià, el Partit Republicà Català (1917-1931) de Lluís Companys i el grup L’Opinió de Joan Lluhí, a més de diverses associacions comarcals i locals. El primer president de la nova organització política va ser Francesc Macià escollit per unanimitat.

Els principis més importants van ser: el reconeixement de la identitat de Catalunya com a nació, la defensa dels drets individuals de l’home i la redistribució de la riquesa, mentre que el programa social s’estructurà damunt la plena llibertat sindical, el dret de vaga, la defensa del salari mínim, la jornada de 8 hores, vacances obligatòries, assegurances i jubilacions i escoles de treball.
Per això es celebra els 80 anys d’Esquerra Republicana a les Terres de l’Ebre, es  un acte per aplegar amics, simpatitzants, militants, col·laboradors, persones que han representat les llistes electorals del partit o bé que han donat suport al projecte durant tots aquests anys. Així doncs, el proper dissabte, 19 de març, a les 19.00 h i al Teatre la Llanterna de Móra d’Ebre a l’acte central de commemoració a les Terres de l'Ebre, en què intervindran Montse Perelló, Joan Josep Duran, Lluís Salvadó, Gervasi Aspa i l’historiador i eurodiputat, Oriol Junqueras.