dimecres, 21 de setembre del 2011

ERC convoca a tota la ciutadania a manifestar-se contra el tancament del CAP de Móra la Nova


El tancament del CAP en caps de setmana i festius suposarà el colapse d’urgències.

Esquerra Republicana de Catalunya a la Ribera d’Ebre s’ha sumat a la convocatòria de concentració per al proper divendres, 23 de setembre a les 19.30h. en contra de les retallades en matèria de salut i pel tancament del CAP de Móra la Nova en caps de setmana i festius a partir de l’1 d’octubre.

Per ERC el tancament d’aquest CAP provocarà la saturació de les urgències de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre on s’hauran d’adreça en cap de setmana i festius els usuaris i usuàries del CAP. Fet i fet, aquest CAP dona cobertura directa als municipis de Rasquera, Ginestar, Tivissa, Garcia, Benissanet, Miravet, Móra la Nova, i fins i tot Móra d’Ebre, on molts usuaris d’aquestes poblacions s’adreçaven fins ara al CAP per qüestions no urgents... i que ara hauran d’anar a les Urgències de l’Hospital. Així, s’observa que el CAP de Móra la Nova dona servei a més de 15.000 persones que ara veuran les seva atenció sanitària afectada qualitativament. Estem convençuts que en temps de crisi, cal apretar-se el cinturó. Però també estem segurs que afectar la qualitat i les prestacions sanitàries de la població no ens treurà de la crisi... Tampoc s’enten que es redueixi l’atenció d’un Centre d’Atenció Primària que es troba dins de la planificació de protecció civil de la zona nuclear...

ERC ha recordat que fa aproximadament un any i mig, quan el Departament de Salut va proposar reduir les prestacions d’Urgències del CAP ja ens varem oposar a la mesura. Ara, amb l’agreujant de la situació fins a l’extrem de tancar el CAP en caps de setmana i festius, ens hem de mantenir ferms.

Des d’ERC per tant, convoquem a la població d’aquests municipis una concentració davant del CAP de Móra la Nova. I anunciem que estem treballant en el posicionament contrari a aquest tancament dels diferents municipis de la zona afectada, presentant mocions a diferents corporacions locals.

Ribera d’Ebre, 21 de setembre de 2011.