divendres, 2 de setembre de 2011

Espanya es trenca


La reforma de la (es veu que no tan Sagrada) Constitució ja està en marxaavalada pels dos grups majoritaris de la cambra. El PSC continua sent PSOE allà i "no se sap ben bé què" aquí. El Tribunal Constitucional dóna dos mesos a Ensenyament per a fer que el castellà sigui també vehicular a l'escola. Tan se val la immersió lingüística que s'ha demostrat que funciona, contra el català tot s'hi val. Al País Valencià i a les Illes la cosa està molt pitjor des de fa anys, ara ha empitjorat i encara resisteixen. Ara toca fer claudicar al Principat. Veient "Temps de Silenci" en la reposició de TV3 sembla que no hagin canviat gaire les coses i tornem a temps passats. Només els falta prohibir-nos llegir llibres en català. Tot arribarà si no hi posem remei...

S'han aixecat veus de protesta i es promou una Diada reivindicativa més que mai. Sí, cal protestar fins i tot quan no serveix de res, però aviat hi haurà eleccions al Parlament espanyol i també cal que anem a votar si és que realment volem canviar les coses. 

Un bon observador sap que quan la participació és alta guanyen les esquerres. Quan cau una mica la dreta pot sumar. Si la participació és baixa la dreta guanya sempre.

S'està coent una llista unitària independentista, tan de bo tiri endavant, cal unir-se, ja ho diuen, la unió fa la força. Cal molta generositat de tothom per aconseguir-ho, cal seny, cal una llista unitària independentista i contestar d'una manera clara i diàfana a tot el seguit d'agressions que estem patint. Contestar a les urnes que és l'única manera legítima que poden entendre. Les manifestacions ajuden, fan visible, però els vots són imprescindibles.

Veurem si som capaços tots plegats d'aconseguir-ho. S'ha fet un llarg camí fins aquí, hi ha moltíssima gent que hi ha participat d'una manera o d'una altra, que han somiat durant molts i molts anys la independència del nostre estimat país. Alguns ens han deixat fa poc. Per tots ells i per tots nosaltres cal seguir sumant gent i complicitats. Sols no ens en sortirem, però junts res no és impossible. Ara és l'hora de fer el darrer pas, ens ho estan posant en safata, ens ho demanen a crits. Fem-los-hi cas!

Mònica Amorós