divendres, 18 de desembre del 2009

El delegat del Govern demana unitat al territori per aconseguir la vegueria de l'Ebre


Salvadó també denuncia la falta de lleialtat al Govern dels polítics de Tarragona, el delegat Xavier Sabaté i l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros

El delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, va demanar dimarts als polítics i a les institucions del territori tancar files perquè la vegueria de l'Ebre sigui una realitat, en una mostra de "maduresa i sensatesa" conjunta. El delegat recordava que el proper 5 de gener el Govern aprovarà el projecte de Llei de les vegueries, però afirmava també que encara quedarà molt camí per recórrer i amb la divisió interna "no anirem enlloc". Salvadó exigia la implicació del territori tot recordant la transcendència que té la vegueria per a les Terres de l'Ebre després de 300 anys que desaparegués, ens calen eines per gestionar i impulsar el nostre futur. Salvadó afirmava que "fins ara era un projecte del Govern, però a partir del dia 5 serà un projecte del territori i dels partits polítics". És per això que "com a delegat" demanava "la implicació de tots els alcaldes i representants polítics del territori, perquè siguem capaços de prioritzar la construcció de la vegueria deixant de banda debats perifèrics".

D'altra banda, i arran de les declaracions del delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, demanant la retirada del projecte de llei de vegueries, el delegat del Govern a l’Ebre, Lluís Salvadó, demana que “no interfereixin en la creació de la vegueria de les Terres de l’Ebre” i destaca que aquesta és una reivindicació història de les comarques de l'Ebre i que darrere les declaracions d'alguns polítics de Tarragona només s’amaga "una posició centralista i la voluntat de preservar el provincialisme". Segons Salvadó, demostren "la recança de Tarragona a perdre poder polític sobre les Terres de l'Ebre". En aquest sentit, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, denuncia “la falta de lleialtat d’ambdós polítics a un Govern, al qual donen suport”.

En referència a les declaracions de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, sobre les minses competències de les vegueries, Salvadó s'ha mostrat "sorprès" perquè la proposta del Govern i el Departament de Governació era fusionar els consells comarcals i les diputacions "per tal d’aprimar l’Administració i fer-la més racional i va ser precisament CiU que va evitar l'aprovació d'aquesta proposta inicial". El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre ha afirmat que "les vegueries, avui per avui, disposaran de més competències i el mateix finançament que les diputacions, que no és poc".