dilluns, 28 de desembre del 2009

Escamot tió


Escamot tió
Tal i com ja és habitual els darrers anys, aquest Nadal una munió de Pares Noels ha envaït els Països Catalans i s'ha enfilat sense demanar permís als balcons de les nostres cases intentant destronar el Tió com a rei dels regals de Nadal.

Davant d'aquesta injustícia diversos municipis han organitzat les seves pròpies rebel·lions. Avui us n'expliquem un parell de casos.

A Binèfar s'ha organitzat l'Escamot Tió que s'ha proposat l''expulsió sense miraments d'un seguit de personatges intrusos a les nostres terres' despenjant aquest personatge panxut dels nostres carrers i recordant que si decidim seguir les tradicions nadalenques a Catalunya qui ve són 'els tres Reis Mags d'Orient' o el tió de Nadal.

L'Escamot, que envia una fotografia dels resultats de l'escaramussa i adverteixen que 'fins que el tió torni a les nostres llars, la revolta continua'.


Per la seva banda, el casal l'Esquerda de Granollers ha aplicat el seu propi xarop de bastó al Pare Noel, que tenen penjat d'una biga amb una bossa de plàstic al cap.


Almenys a Granollers, el tió ha contraatacat a l'amenaça capitalista, i calçat amb una barretina del Balonmano Granollers i una escopeta (de plàstic), es mostra disposat a mantenir a ratlla l'invasor.