divendres, 15 de gener del 2010

Assemblea cementeri nuclear a Ascó

Com segurament ja haureu vist als mitjans de comunicació aquests dies, -per si no ha estat així, a la web www.esquerra.cat/riberaebre trobareu més informació- tot sembla apuntar que finalment l’ajuntament d’Ascó demanarà el cementeri de residus nuclears, i serà un dels dos municipis candidats –l’altre és Yebra, prop de Zorita (Guadalajara)- que presentarà l’Associació de Municipis de les Àrees amb Centrals Nuclears (l’AMAC).

Esquerra Republicana al llarg dels darrers anys ens hem oposat al cementeri nuclear per diverses raons i, especialment, perquè aquest no és el model de creixement i desenvolupament que volem per a la nostra comarca. En els darrers vint anys, la zona d’influència d’Ascó és l’única que ha perdut població en totes les Terres de l’Ebre, fruit segurament de model nuclear.

Com bé sabeu, hem estat la gent d’Esquerra els que hem liderat l’oposició política i institucional contra el cementeri nuclear, de manera que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre s’hi va posicionar en contra clarament, com també ho van fer pràcticament tots els municipis on tenim presència. A més, conjuntament amb IC-V vam entrar al Parlament de Catalunya una proposta de resolució que es va aprovar amb el suport de CiU, en la qual el Parlament mostrava el seu rebuig a la possible instal•lació del cementeri nuclear a la Ribera d’Ebre i a qualsevol lloc del territori de Catalunya. Malgrat aquest suport, són els alcaldes de CiU a la Ribera els qui demanen i defensen que el cementeri nuclear s’instal•li a Ascó.

Així, des d’Esquerra hem engegat un seguit d’accions a diferents nivells, per fer la màxima pressió possible i evitar que finalment el cementeri nuclear vagi a la nostra comarca.

L’acte més important de tots serà la propera Assemblea Informativa oberta a tothom que hem convocat per al proper dimecres, 20 de gener, a les 20 hores. És important, per tant, que emplenem el teatre de La Llanterna de Móra d’Ebre per demostrar, una vegada més, que un altre futur és possible i que no ens poden prendre més el pèl i reivindicar d’una forma clara i contundent que a la Ribera d’Ebre no volem el cementeri nuclear.

Us demanem, doncs, que feu córrer la veu i vingueu a l’assemblea amb tantes persones del vostre entorn com sigui possible.

Sapigueu que per qualsevol qüestió us podeu adreçar a la vostra secció local o a la federació comarcal d'Esquerra.

Salutacions,


Josep Maria Sáez
Esquerra - Ribera d'Ebre