dijous, 28 de gener del 2010

Esquerra recorda que una gran majoria de municipis de la Ribera d'Ebre no donen suport a Ascó per acollir el cementiri nuclear

Després que ahir a Madrid l'AMAC va fer mans i mànigues per escenificar que la Ribera d'Ebre vol el cementiri de residus nuclears per boca d'alguns alcaldes (i només eren els de l'AMAC); la Federació Comarcal d'Esquerra de la Ribera d'Ebre vol recordar què:

1. 9 dels 14 Ajuntaments de la Ribera d'Ebre estan posicionats (o ho faran els propers dies) en contra de la instal·lació del cementiri nuclear: Flix, Vinebre, La Torre de l'Espanyol, Móra d'Ebre, Ginestar, Benissanet, Tivissa, Miravet i Rasquera.

2. Flix, Vinebre, la Torre de l'Espanyol, Vinebre i Móra d'Ebre són de l'AMAC i hi estan en contra, com la Fatarella i Corbera d'Ebre a la Terra Alta, que també són de l'AMAC i també hi estan en contra.

3. Aquests 9 pobles representen un 69,5% de la població de la Ribera d'Ebre. Per contra, els 5 pobles restants (que ni han debatut la moció als seus plenaris) suposen només un 30% de la població. Queda clar que hi ha una gran majoria de municipis i població en contra de la instal·lació del cementiri a la Ribera d'Ebre.

4. Què el mateix Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre: en Ple i en Consell d'Alcaldes, es va posicionar en contra de la instal·lació a la comarca. La mostra més clara ha estat el lideratge institucional d'oposició que s'està duent a terme des del Consell, especialment els darrers dies.