dilluns, 25 de gener de 2010

Quatre dels nou regidors d'Ascó estan vinculats a la central nuclear

El Consell Comarcal estudia impugnar per incompatibilitat a tres regidors de CiU i una independent

A poques hores de la polèmica votació a Ascó que decidirà si el municipi presenta o no candidatura per acollir el cementiri nuclear, s'està estudiant la possible incompatibilitat de quatre regidors de l'Ajuntament, entre els quals l'alcalde del municipi Rafael Vidal (CiU), per trobar-se vinculats directa o indirectament amb els negocis vinculats a la central nuclear. Així ho han fet saber membres del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre al delegat del Govern, Lluís Salvadó. Des del Consell Comarcal s'ha revelat que hi ha quatre regidors, tres de CiU i una independent, que treballarien -ells mateixos o familiars directes- a la nuclear. Per això consideren necessària la 'tutela de la llei' i la vigilància de 'regidors que reben sou d'una empresa vinculada amb el projecte del cementiri'.


Els membres del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre han explicat a Salvadó aquesta nova via que podria possibilitar la impugnació de l'acord plenari d'aquest dimarts, en una visita que el delegat del Govern ha fet al Consell Comarcal per donar el suport personal i institucional al consellers que porten tancats des d'ahir diumenge.

El delegat del Govern també ha explicat que el Govern i el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre comparteixen objectius i estratègies i que treballaran conjuntament i de forma coordinada per presentar al·legacions al projecte del cementiri nuclear, si demà el ple d'Ascó tira endavant amb la proposta. 'Treballarem de forma coordinada totes les administracions de Catalunya per fer arribar al govern espanyol l'opinió majoritària contrària a la instal·lació del magatzem', ha afegit.