dijous, 11 de març de 2010

El parlament s'oposa a la construcció del cementiri nuclear a Catalunya


VILAWEB: El tripartit i CiU abonen una demanda al govern espanyol perquè l'erigeixi en un altre lloc

El parlament ha aprovat avui, amb els vots del tripartit i de CiU, una proposta de resolució que demana al govern espanyol que 'desestimi de manera definitiva l'emplaçament del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears en cap terme municipal de Catalunya'. La proposta original era del tripartit, que n'ha pactat el text amb CiU. El PPC s'ha abstingut i el Grup Mixt hi ha votat contra. CiU ha recordat al PSC que, fa dos anys, havia votat contra una resolució semblant. Aleshores, el text fou aprovat amb els vots de CiU, ERC i ICV-EUiA.

La resolució aprovada no esmenta explícitament Ascó, que és, juntament amb Zarra, una de les vuit candidatures oficials al cementiri nuclear, sinó que parla de 'desestimar de manera definitiva' la instal·lació en 'cap terme municipal de Catalunya'.

A la Vall de Cofrents també hi ha hagut mobilització contra la candidatura de Zarra. Tanquem Cofrents va demanar a les corts que aprovessin una declaració semblant a l'aprovada pel Parlament de Catalunya, però no se'n va sortir.