dijous, 8 d’abril del 2010

Deumil.cat portarà els resultats de les consultes davant l'ONU per demanar l'autodeterminació de Catalunya

Després de la manifestació a Brussel·les l'any passat, aquest 8 de maig l'independentisme recorrerà els carrers de Ginebra

Després de portar les reivindicacions de l'independentisme català davant del Parlament europeu, el març de l'any passat a Brussel·les, Deumil.cat prepara per enguany una nova manifestació, aquesta vegada a Ginebra on hi ha la seu de les Nacions Unides. El portaveu de Deumil.cat, Enric Canela, ha explicat que es presentarà un manifest a l'ONU on també es faran arribar els resultats de les consultes sobre la independència que s'estenen pel Principat per demanar 'que ens deixin votar' aprofitant que és justament l'ONU la institució que 'reconeix el dret d'autodeterminació dels pobles'. Tal i com ja va fer en la manifestació de Brussel·les, el cantant Gerard Sesé ha compost un himne expressament per a l'ocasió.

A la iniciativa s'hi ha adherit la majoria del teixit sobiranista català, com les entitats Sobirania i Progrés, Plataforma pel Dret de Decidir, Sobirania i Justícia, Decidim.cat, Consulta Nacional sobre la Independència, Acte de Sobirania, Plataforma per la Sobirania i Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana, entre moltes altres.

Deumil.cat presentarà el manifest i el resultat de les consultes uns dies abans a la seu de Nacions Unides de Ginebra i el dia 8 de maig està previst que hi hagi una manifestació pel dret a l'autodeterminació. Pels organitzadors 'cal mantenir l’esperit de lluita' i 'donar a conèixer amb força la nostra problemàtica a les Nacions Unides'.

Sota el lema 'Ahir a Brussel·les, avui Ginebra, demà la nostra independència!' han intervingut a l'acte diferents portaveus de les plataformes sobiranistes catalanes, que han destacat que la iniciativa donarà 'una imatge d'unió dels catalans' i servirà per transmetre 'el desig català a decidir sense imposicions des de França i l'estat espanyol'. En l'acte de presentació s'ha fet una crida a tots els catalans i catalanes voluntaris anònims a unir-se a la iniciativa i a participar a la manifestació de Ginebra.

Hi han intervingut representants de la política catalana i del món de la cultura, com Joan Tardà (ERC), l'actor de Teatre de Guerrrila, Quim Masferrer, el cantant Cesc Freixas o l'actriu i cantant Núria Feliu.

directe.cat