dimarts, 6 d’abril del 2010

El pla B és la independència

Veient com funciona el Tribunal Constitucional espanyol no ens queda cap dubte que no té cap credibilitat, el Govern espanyol i el PP fan amb ell el que volen i ja han decidit quan es farà pública la sentència i quin contingut tindrà. Tant de temps perdut, tot plegat per acabar retallant un Estatut que en una nit fosca a la Moncloa, ja van pactar retallar Zapatero i Mas.

El TC espanyol no té cap credibilitat, però qui encara té menys credibilitat són els polítics espanyols, incapaços d’acceptar l’encaix de Catalunya com una realitat nacional pròpia. És precisament perquè són incapaços d’acceptar-ho que mai ens permetran avançar nacionalment: L’Estatut és mort, i porta anys hibernant en un TC que està a punt de liquidar-lo. Davant d’aquest panorama l’únic pla B possible és la creació democràtica d’un Estat propi, l'Estat català que ens permetrà ser ciutadans de primera dins l’Unió Europea.

Ara és l’hora de l’acció i de la dignitat: 'No preguntis que faran els partits catalans davant la retallada de l’Estatut, digués el que vols que facin'. Si la retallada de l’Estatut ha de sotragar el panorama polític català, que el sotrac sigui de màxima intensitat, ja n'hi ha prou de voler salvar Espanya mentre Catalunya s’enfonsa, prou de voler pactar amb una Espanya que no vol reconèixer la diferència. La retallada i mort de l’Estatut és una oportunitat pel nostre país, és la visualització que és possible aconseguir la nostra llibertat. El problema català segueix més viu que mai, ara cal aprofitar-ho amb dignitat.

L’Estatut és mort, i ara és l’hora del dret a decidir. No podem perdre el tren, cal unitat d’acció de tots aquells que volen ser lliures i volen viure en igualtat de condicions, cal un full de ruta clar pel dret a decidir, cal seguir fent pedagogia del dret a decidir, cal seguir animant les onades de les consultes populars sobre la independència i aprofitar la mort de l’Estatut feta pel TC per fer el salt endavant definitiu.

Si volem podem, i tant que podem, sobretot si els nostres dirigents no s’acomoden, sobretot si no s’agenollen davant el poder establert. Molts ciutadans i ciutadanes han demostrat mitjançant la democràcia que volen anar molt més enllà, altres encara no ho han pogut fer. La nostra tasca és convèncer tothom que amb la independència estaríem molt millor, i sobretot fer-los veure que la independència és l’únic pla B possible.

directe.cat