dijous, 29 d’abril del 2010

La irresponsabilitat de socialistes i convergents

Aquests dies es parla, sobretot en determinats mitjans, de la responsabilitat d’Esquerra. La qüestió és que malgrat discrepar, i molt, de la diagnosi política del catalanisme constitucionalista, Esquerra votarà a favor de la resolució del Parlament que demana la renovació del TC. Així doncs, Esquerra és la més responsable.

Que no s’enganyi ningú, socialistes i convergents juguen partidistament, perquè pensar que canviant els membres del TC hi haurà un canvi de sentència de l’Estatut és, com diu obertament Duran i Lleida (secretari general de CiU) un brindis al sol, i això és enganyar els ciutadans. Qui són, doncs els irresponsables?

Entre les frases que Duran i Lleida ha penjat en un article al seu bloc, replicant les crítiques de Mas a Esquerra, hi ha que "la posició dels republicans em sembla coherent amb el fet que ells no van donar suport a l’Estatut" i que “demanar que siguin renovats els magistrats pot ser un brindis al sol perquè ni el PP ni el PSOE hi estan interessats".

El paper que juguen els mitjans de comunicació, com ja ha comentat algun lector del bloc, és també significatiu en aquests dies de tant debat polític. Només cal veure les contradiccions en què entren alguns periodistes i opinadors polítics. N’hi ha algun que fins només un dia abans de la votació al Parlament es lamentava que canviar el TC no serviria de res i que s’havia de fer un pas endavant, i ara, quan ho diu Esquerra, ens criminalitzen.

Esquerra és el nen del conte del rei que va nu, que també recordava al bloc una lectora, és qui assenyala el rei i és capaç de dir-li que va despullat, quan tothom ho veu i no s’atreveix a dir-li.

Josep Huguet