dimarts, 13 de juliol del 2010

Esquerra Republicana de Catalunya: Simó: ‘La marxa enrere de CiU i ICV en la IP de referèndum per la independència que n’ha bloquejat el tràmit no té

La portaveu d’Esquerra al Parlament, Anna Simó, ha mostrat aquesta tarda la seva indignació perquè la Mesa de Parament hagi fet marxa enrere en ‘un acord al que es va arribar fa un mes’ en aprovar avui la revocació de la Iniciativa Popular (IP) per convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya. Simó ha lamentat que CiU i ICV s’hagin fet enrere ‘perquè no hi ha per Esquerra ni un fonament jurídic’ per aquesta decisió, ‘només pot haver-hi’, ha assegurat, ‘fonaments polítics’. ‘Cal valentia política per mantenir el que vas votar fa un mes’, ha afegit. ‘El dictamen del Consell de Garanties Estatutàries no és vinculant’, ha recordat, ‘per Esquerra és un frau de llei atorgar als dictàmens no vinculants del Consell de Garanties Estatutàries la capacitat d’aturar o incidir en un la tramitació parlamentària que ja estava iniciada i no preveia cap més tràmit a la Mesa’.

Simó, que ha recordat que a la manifestació del passat dissabte els ciutadans van demanar dues coses, ‘unitat i valentia’, ha criticat que ‘a la primera de canvi, dos partits facin marxa enrere respecte del que van votar’ i ha subratllat que ‘la llei de consultes està plenament vigent’. ‘CiU i ICV s’estan avançant al que podria fer l’Estat, que encara no ha fet’, ha assegurat, recordant que ‘Esquerra no acata la sentència del TC’.

Per tot això, Simó ha anunciat que Esquerra adreçarà un escrit en el termini de dos dies, com marca l’article 30 del reglament, per traslladar ‘la nostra discrepància i demanar que es reconsideri aquesta decisió’.

La dirigent independentista també ha explicat la negativa d’Esquerra a donar suport a la tramitació de la ILP (Iniciativa Legislativa Popular) per la independència i en aquest sentit ha dit que ‘no hi hem donat suport perquè si vam fer i aprovar la Llei de consultes és perquè amb les ILP i la llei d’iniciatives legislatives populars del 2006 no es poden fer referèndums’. ‘Ja tenim una llei de consultes vigent, no cal una segona llei de consultes com és la ILP, presentada el 5 de juliol, que és una proposta de llei’, ha aclarit.

Simó també s’ha referit al projecte de llei que es votarà demà al Ple del Parlament sobre el Llibre II del Codi Civil i en aquest sentit ha explicat que ‘després de molts anys de trajectòria i de 500 esmenes finalment s’aprovarà demà aquest llei que servirà per reforçar-ne d’altres com la de la infància’. La portaveu parlamentària també ha posat de relleu que demà s’aprovarà el projecte de llei d’aprovació de l’escala autonòmica de l’impost sobre la renda de les persones físiques i ha explicat que aquesta llei respon a la necessitat de ‘no incidir només en la reducció de la despesa sinó també en l’augment dels ingressos’.

Finalment Simó, s’ha referit al projecte de llei per fixar l’àmbit de planificació territorial del Penedès, ‘un compromís acomplert’, i ha lamentat que demà no es debati la llei de vegueries ‘a causa d’una prorroga d’última hora de CiU’, però ha assegurat que ‘la llei s’aprovarà en el Ple de finals de juliol’. També ha afirmat que es complirà el tràmit d’audiència prèvia per al projecte de llei de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i ‘es podrà debatre i votar en el mateix Ple de finals de juliol’.