dimecres, 28 de juliol del 2010

Un partit que aspira a governar no només ha de tenir les mans lliures, també les ha de tenir netes

El diputat d’Esquerra Pere Bosch ha explicat aquesta tarda que l’informe de l’Oficina Antifrau de Catalunya en relació a la Comissió d’Investigació sobre les irregularitats detectades al Palau de la Música va fins i tot més enllà d’algunes de les suposicions que s’han sentit durant les compareixences de la comissió. Bosch també s’ha mostrat satisfet perquè ‘l’informe assumeix alguns dels documents sorgits arran de la investigació que Esquerra ha fet durant els treballs de la comissió i assumeix fets com la impossibilitat que Ferrovial, que va fer donacions de 12 milions d’euros, no portés cap tipus de control de les seves subvencions’.

Per Bosch, ‘és vergonyós que a dia d’avui CiU no hagi donat explicacions sobre com s’ha finançat els darrers mesos. Un partit que aspira a governar no només ha de tenir les mans lliures, sinó que també les ha de tenir netes’ i ha avançat que les conclusions de la comissió d'investigació es lliuraran a la fiscalia. El diputat d’Esquerra ha insistit a la federació que ‘si volen ser rigorosos, han de dir tot el que analitza l’informe. Nosaltres és el que farem, perquè l’informe és contundent en la seva ‘tripa’ en els dubtes sobre les empreses adjudicatàries d’obra pública i els convenis del Palau amb la Fundació Trias Fargas’, avalant la tesi d’Esquerra.

Bosch ha explicat que en les conclusions que han presentat els grups que van sol·licitar la creació de la Comissió d’Investigació reconeixen els errors que s’han produït en el cas de l’hotel i dels mecanismes de control, que és el que CiU destaca de l’informe de l’Oficina Antifrau, però també ‘és fefaent que hi ha finançament irregular de CiU i de la Fundació Trias Fargas, així com la seva vinculació amb empreses que no han justificat cobraments milionaris al Palau de la Música’.