diumenge, 4 de juliol del 2010

Puigcercós: ‘El TC i Espanya són el passat, el futur, la independència’

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha defensat en els seu discurs al míting central del Republicat que ‘no hi ha res a reformar, no hi ha res a pactar, res a salvar’. Segons Puigcercós, ara cal oblidar-se del Tribunal Constitucional i d’Espanya, que ja són el ‘passat’ i mirar el futur amb optimisme, canalitzant postivament la humiliació i la rancúnia que estan acumulant ara molts catalans.‘Hem estat humiliants i ara hem de canalitzar aquesta humiliació cap a la independència’. En aquest sentit, ha afirmat que ‘alguns es pensen que després de la manifestació del 10 de juliol ja no passarà res, que és el punt final de l’autogovern. Però no, és el punt de partida cap a la llibertat de Catalunya’.

El líder independentista ha assegurat que la millor sortida de la crisi és la independència. ‘Espanya és crisi’, ha reblat Puigcercós que no ha parat de recordar que ja no hi ha res a fer amb l’Estat espanyol. ‘El model espanyol està esgotat per a Catalunya a causa dels que a dia d’avui estan gaudint de la ‘casa de campo’’.


Portabella: ’el projecte sociovergent ha fracassat’

El president del grup Municipal d’Esquerra a l’ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha recordat que ha instàncies dels republicans l’ajuntament de Barcelona va convocar un plenari extraordinari condemnant la sentència del TC. I que el Ple va aprovar, només amb l’oposició del PP, una declaració institucional animant als barcelonins i barcelonines ha assistir a la manifestació del 10 de juliol sota el lema ‘Som una nació. Nosaltres decidim’.

Portabella ha dit taxativament, que ‘el projecte sociovergent ha fracassat’ i que ‘l’autonomisme i el federalisme tenen els dies comptats’. El dirigent independentista ha assegurat que convergents i socialistes s’han posat a la boca del llop i que ara l’únic camí és el dret ‘irrenunciable’ de decidir.


Amorós: ‘Ni acatem ni acceptem’

‘Ni acatem ni acceptem’, ha començat el seu discurs el president de la Federació d’Esquerra a Barcelona. Segons Amorós, ‘ha fracassat l’estrategia del peix al cove i del ‘gobierno amigo’’ i que ‘hem arribat a la paret i Esquerra sap com es salta’. Segons el secretari d’Immigració de la Generalitat, a ‘Catalunya som majoria els que diem que sí’.