dijous, 29 de juliol del 2010

La venjança dels pro-taurins: el torero Enrique Guillén ataca una seu d'Esquerra

Un grup de partidaris de les corrides de toros encapçalats pel torero Enrique Guillén han assaltat aquesta tarda la seu d'Esquerra Republicana al districte barceloní de l'Eixample. Els assaltants han causat desperfectes a la seu i han ferit un militant d'Esquerra.

Enrique Guillén va provocar destrosses a tot el local


Mal perdre per part dels partidaris de les corrides de toros a Catalunya. La primera resposta violenta per part dels pro-taurins no s'ha fet esperar. I aquesta tarda, el torero Enrique Guillén s'ha personat amb diversos defensors de les corrides a la seu d'Esquerra a l'Eixample. Guillén i els pro-taurins han increpat als militants d'Esquerra i de les JERC que hi havia en aquell moment, i els han amenaçat de propinar-los un atac amb violència. En tot moment, els pro-taurins no han parat de proferir insults contra Esquerra i els 'nacionalistes'.


Què ha passat exactament?

Els militants de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya estaven reunits com tots els dimecres a la seu de l'Eixample quan un violent Enrique Guillén ha entrat per la porta del casal. El torero que s'ha identificat amb aires de grandesa dient "soy Enrique Guillén" i ha enumerat els nombres del seu document nacional d'identitat.

El matador ha insultat als militants del partit independentista amb violència i els ha retret que "por vuestra culpa me voy a quedar sin trabajo". Enrique Guillén ha amenaçat dient que "os vais a enterar, esto no va quedar así, ahora iremos a por vosotros, Esquerra, Iniciativa, el señor Benach y el Portabella". Els militants espantats, en tot moment, li han demanat que es calmés. Guillén ha destrossat l'aparador amb informació i ha marxat.

Llavors han trucat als Mossos d'Esquadra. Però abans que puguessin venir, la dona de Guillén s'ha presentat de nou per increpar al local d'ERC. Al cap d'uns minuts Enrique Guillén ha aparegut amb 3 individus més que han entrat a la seu i han destrossat el local. En primer lloc, han tirat pel terra tota la biblioteca històrica del Casal d'Esquerra-Eixample, han trencat material audiovisual i han volgut arrencar una senyera estelada.


Els exaltats pro-taurins fereixen a un militant

El pànic s'ha estès a la sala. Ha estat llavors quan un dels pro-taurins ha llançat amb violència una cadira contra un militant que ha resultat ferit. Quan els assaltants s'han adonat del que havien fet, amb el Casal destrossat, han marxat ràpidament. Els Mossos d'Esquadra han arribat tard i Esquerra denunciarà als assaltants. El militant ferit està a l'Hospital Clínic.

Així doncs, aquesta ha estat la primera resposta violenta per part dels pro-taurins després que el Parlament de Catalunya hagi aprovat democràticament l'abolició de les corrides de toros. No cal oblidar que el procés de la ILP ha estat un procés net i que ha comptat amb el suport de 180.000 signatures, i amb el recolzament social majoritari dels ciutadans de Catalunya.


cronica.cat