dimecres, 24 de novembre del 2010

Acte de campanya a Móra d'Ebre



Al voltant de 100 persones van omplir ahir el local de la Democràcia a Móra d'Ebre per escoltar als candidats al parlament per les Terres de l'Ebre Lluís Salvadó, Montserrat Perelló i Josep Anton Moreno.

El canvi de model pel qual treballa Esquerra per les Terres de l’Ebre que passa per abandonar un model de passat, en blanc i negre, que des de Barcelona i Madrid només pensaven en les Terres de l’Ebre per emportar-se l’aigua o posar aquelles instal·lacions que la resta del país no volia. Segons Salvadó, “Esquerra ha trencat amb aquest model del passat de blanc i negre, oposant-se des del Govern a abocadors com el que proposa l’alcalde de CiU del Pinell de Brai o el cementiri nuclear, o bé iniciant la neteja de l’embassament de Flix, on durant 23 anys impunement abocaren residus tòxics”. Salvadó ha reivindicat que la “gent d’Esquerra estem en política per transformar la realitat i, de fet, hem començat a transformar les Terres de l’Ebre”. El republicà ha recordat que ha estat necessari que Esquerra formés part del Govern per assolir el reconeixement institucional i la dignitat territorial que les Terres de l’Ebre es mereixen.

Salvadó ha fet una crida a la ciutadania de cara les properes eleccions perquè no està clar quin partit serà el que acabarà condicionant el futur Govern i Parlament de Catalunya, “o serà Esquerra o serà el PP”, ha afirmat. Per a Salvadó, “aquest és un element substancial perquè si qui condiciona és el PP, llavors és una pel·lícula que aquestes terres ja coneixem, tornem al passat, en blanc i negre, que significa transvasaments, abocadors, manca d’inversions i de marginació de la nostra cultura”. El candidat republicà manifesta que si el PP concidiona el futur de Catalunya “tornarem a tenir totes aquestes amenaçes que ja coneixem”. Ara bé, per a Salvadó, “si Esquerra som el partit fort de les Terres de l’Ebre, llavors el futur serà un futur de vegueria, no de províncies com volen CiU i el PP; un futur en què en comptes de transvasament lluitarem per uns cabals ambientals pel nostre riu, un futur sense cementiris nuclears, sense abocadors”. Salvadó s’ha compromès a continuar“treballant pel projecte transformador d’Esquerra amb un model digne i ambiciós per les Terres de l’Ebre amb la Universitat, els centres tecnològics, la xarxa de fibra òptica, l’EbreBiosfera, impulsant l’economica productiva, més infraestructures i serveis d’atenció a les persones”.


Per acabar, Salvadó ha afirmat que aquestes terres necessiten que els seus representants tinguin una actitud valenta, i “Esquerra ens comprometem a oposar-nos a les instal·lacions agressives que, des de dins o des de fora, continuen proposant al nostre territori”. En la mateixa línia, Salvadó s’ha compromès a continuar sent la punta de llança per demanar al Govern de l’Estat que faci inversions a les Terres de l’Ebre, perquè “tot allò que depèn de Madrid o està aturat o no es fa”. El republicà ha posat com a exemple la no execució de l’A7, les variants de Corbera d’Ebre i Gandesa i la paralització de la variant de l’Aldea. Salvadó ha lamentat que mentre la gent d’Esquerra es manifestava aquest estiu per la represa de les obres de la variant, els representants del PSC estaven a la platja. Fet que ha portat Lluís Salvadó a afirmar que “les Terres de l’Ebre necessiten gent valenta com la d’Esquerra que planti cara a Madrid i no la submissió que van mostrar els representants del PSC davant la manca d’inversions del govern del PSOE”.