dilluns, 15 de novembre de 2010

Les dades d'Hisenda demostren que les inspeccions tributàries massacren Catalunya

L'Agència Tributària recapta amb inspeccions 6 vegades més al Principat que a Andalusia


Les paraules de Joan Puigcercós denunciant la persecució tributària que pateix Catalunya tenen una base sòlida, lesmemòries de recaptació de l'Agència Tributària dels darrers anys. Segons aquestes dades públiques, la recaptació executiva, és a dir, fruit d'inspeccions tributàries arbitràries, ha estat de 1.883,4 milions d'euros a Catalunya el període 2000-2008, pels només 280,7 milions recaptats a Andalusia. Aquesta fiscalització injustificada a Catalunya no s'explica pel major PIB català, ja que la producció catalana només és el 36,8% superior a l'andalusa, mentre que les inspeccions catalanes superen en un 571% les andaluses. Segons experts consultats per directe!cat, el rècord de recaptació al Principat només s'entén des d'una voluntat injustificada de castigar Catalunya amb les inspeccions més dures de tot l'Estat.
En concret, en el període 2000-2008, la recaptació per via executiva de l'Agència Tributària a Catalunya ha estat de 1.883,4 milions d'euros, mentre que a Andalusia ha estat de 280,7 milions i a Madrid només de 901,4 milions.

Aquesta xifra rècord d'inspeccions i tributs no es pot associar al major PIB català, ja que el PIB del Principat és similar al de Madrid i en canvi Catalunya ha patit el doble d'inspeccions fiscals que la capital espanyola. Respecte a Andalusia, Catalunya només produeix un terç més que aquest territori, però en canvi ha hagut de pagar sis vegades més que Andalusia per inspeccions tributàries.

directe.cat