dimarts, 1 de febrer del 2011

Carretero hauria demanat a Puigcercós retornar a ERC

El líder de Reagrupament planteja un retorn esglaonat dels dirigents de RCat. El republicà l'hauria emplaçat a treballar per les municipals per generar un marc de confiança


El sorprenent acostament del president de Reagrupament, Joan Carretero, a ERC després d'escindir-se'n, sumat a la materialització d'acords entre republicans i reagrupats per concórrer de bracet a les eleccions municipals a poblacions tant significatives com PuigcerdàSant Cugat i fins i tot Barcelona, podria ser l'inici del retorn dels dirigents de Reagrupament a ERC, que ara Carretero considera que ha de ser 'el pal de paller de l'independentisme'. Carretero i Joan Puigcercós ja haurien celebrat fins a tres reunions en aquests darrers mesos, segons que ha pogut saber de fonts republicanes. En aquest mateix sentit, el periodista Jaume Clotet desvela en un article d'opinió que en una d'aquestes trobades, el metge de Puigcerdà hauria plantejat un retorn esglaonat de dirigents de RCat a ERC, i Puigcercós l'hauria emplaçat a treballar per les municipals per generar un marc de confiança abans d'anar més enllà.
Des de Reagrupament s'acaba de fer públic un comunicat que nega qualsevol possibilitat d'un retorn de Carretero a ERC. Tot amb tot, l'article en qüestió també exposa que Carretero hauria proposat a Puigcercós un retorn esglaonat de dirigents d'RCat a la formació de la qual es van escindir, punt que RCat no desmenteix. Entre aquests dirigents, s'hi podrien trobar persones de la màxima confiança del líder de Reagrupament com Rut Carandell o Roger Granados, que aquest mateix cap de setmana es fotografiaven donant la mà al candidat d'ERC per Barcelona, Jordi Portabella, i el seu equip després de segellar el pacte per concórrer plegats a les eleccions municipals a la capital del país.


La resposta de Puigcercós a aquest retorn de reagrupats hauria estat contrària -com a mínim d'entrada- a rebre amb els braços oberts aquells que van deixar el partit donant un cop de porta. El líder republicà, que ha de fer front en els propers mesos a la renovació del partit, hauria emplaçat Joan Carretero a donar mostra de la seva bona voluntat treballant conjuntament amb Esquerra per als comicis municipals del 22 de maig per així generar un clima de confiança que, eventualment, pugui desembocar en una futura col·laboració estable.


Joan Carretero: sumar però no fusionar


El president de Reagrupament ja havia obert la porta a que Reagrupament pugui acabar sumant-se al projecte d'ERC. Joan Carretero es manifestava dies enrere a favor de 'sumar' però no 'fusionar' RCat a ERC. Tot i admetre que ERC té una dimensió molt superior a RCat apostava perquè es poguessin respectar les 'peculiaritats' de Reagrupament en un marc de col·laboració. Aquesta possibilitat, segons Carretero, només seria viable si ERC decideix convertir-se en el pal de paller de l'independentisme i s'allunya de la referència de l'eix esquerra-dreta. I advertia que si els republicans opten per aquesta segona possibilitat, l'acord serà 'pràcticament impossible'. Tot i això, a l'espera d'acabar de conèixer els detalls d'alguns dels pactes municipals, la suma a Puigcerdà, Sant Cugat i Barcelona suposa la inclusió de reagrupats en les llistes d'ERC ja que els vots que es destinin a aquestes candidatures se sumaran al còmput de vots d'ERC a l'hora de formar els consells comarcals i les diputacions. 



directe.cat