divendres, 11 de febrer del 2011

El Govern del NO a les Terres de l'Ebre

El president de la Federació de l'Ebre d'Esquerra, Gervasi Aspa, juntament amb el candidat del partit a l'alcaldia de Tortosa, Josep Felip Monclús, i amb el membre de la Federació de l'Ebre Jordi Gaseni, han presentat les diferents iniciatives que ha engegat el partit per defensar la construcció del nou Hospital Regional. Monclús ha fet saber que Esquerra ha registrat al Parlament una proposta de resolució en què demana "reconsiderar l'ajornament" del projecte del nou hospital Verge de la Cinta i que "es comenci a redactar el projecte executiu durant l'any 2011, tot concretant les característiques específiques del centre i el calendari d'execució". D'altra banda, Esquerra, "per tal que quedin clares en seu parlamentària les intencions del Conseller", ha registrat tres preguntes per escrit demanant-li si pot confirmar l'ajornament del projecte del nou hospital, quin és el calendari, el termini d'actuacions per portar-lo a terme i si la Generalitat podrà destinar partides pressupostàries per a la redacció del projecte constructiu durant els anys 2012 i 2013. Esquerra ha demanat que, abans d'acabar el 2013, el projecte, que té un cost estimat de 10 milions, estigui acabat per tal que quan revifi l'economia es pugui iniciar l'obra. Segons Gervasi Aspa, aquests 10 milions, repartits en dos anys, no poden ser cap obstacle malgrat la crisi econòmica, i "perquè només depèn de la voluntat política".

Segons Monclús el nou hospital regional és una infraestructura que afecta a totes les Terres de l'Ebre, i per això Esquerra presentarà una moció a tots els ajuntaments i Consells Comarcals en què proposa rebutjar l'ajornament de la construcció del nou hospital, tot mantenint els compromisos adquirits pel Govern de Catalunya i demana al Govern de la Generalitat un calendari amb els terminis d'actuació per portar a terme la construcció i que fins l'any 2013 es destinin les partides pressupostàries necessàries per redactar i acabar abans d'aquesta data el projecte constructiu.

"El govern del NO a les Terres de l'Ebre"

Gervasi Aspa s'ha mostrat preocupat perquè el nou Govern de la Generalitat i el nou delegat "només tinguin el NO per resposta i per tant siguin el Govern del NO a les Terres de l'Ebre. Del no al nou Hospital Regional, no a la vegueria, no a l'inici de les obres del polígon de les Camposines i no al Centre d'interpretació del pas del riu a Móra d'Ebre". Això fa, segons Aspa, que es miri amb "preocupació" com "el delegat sempre es dirigeix cap a les Terres de l'Ebre per dir allò que no es pot fer quan encara no coneixem quines seran les seves prioritats i quines són les seves propostes de futur". Segons Aspa, "no es pot anar sempre justificant allò que ens diuen o manen des de Barcelona".

Aclariment sobre el centre d'interpretació del pas de barca de Móra d'Ebre

Sobre les declaracions del delegat del Govern, en les quals manifestava la no execució del Centre d'interpretació del pas del riu durant la batalla de l'Ebre a Móra d'Ebre per manca de 125.000 €, Aspa ha lamentat aquesta actitud quan no es diu res dels 6.800 milions de la Línia 9 del metro de Barcelona. Josep Monclús, com a responsable d'aquest projecte en l'anterior Govern de Catalunya, ha manifestat que aquest Centre es fonamenta en un Pla de Foment Turístic de tres anys signat entre el COMEBE i el Govern pel qual aquest havia d'aportar cada any 180.000 €. Monclús ha recordat que hi ha partida pressupostària, que durant els dos primers anys es va executar el projecte, i aquest tercer s'havia prorrogat per unes qüestions tècniques requerides per l'ACA que ja s'han solucionat. Segons Monclús "un territori com el nostre, on el PIB que aporta el turisme és gran i encara té una capacitat de creixement important, no pot renunciar a aquest projecte per 125.000 €. I, per tant, la feina del delegat del Govern és la de defensar la partida pressupostària i aconseguir-la, com vam fer d'altres quan teníem responsabilitats, i no pas venir a dir-nos que no es pot fer".