dimecres, 2 de febrer del 2011

La CANC ha sol·licitat una reunió amb el President de la Generalitat Artur Mas

Amb aquesta acció la CANC inicia les activitats d’aquests primers mesos de 2011, que es centraran en les eleccions municipals del mes de maig. Es demanarà als partits i llistes electorals que incloguin el no al cementiri nuclear en els seus programes electorals.

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) ha sol·licitat mitjançant un burofax una reunió formal amb el nou President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, per a conèixer de primera mà quines accions concretes està adoptant el Govern per tal de donar compliment al mandat del Parlament de Catalunya de rebuig al cementiri nuclear, i evitar així la instal·lació d’aquesta infraestructura en territori català.

Amb aquesta acció es dóna el tret de sortida a les activitats que es realitzaran a partir d’ara, i que es centraran en les properes eleccions municipals del mes de maig. En aquest sentit, la CANC, el grup intercomarcal “Veïns d'Ascó” i la resta de plataformes contràries al cementiri nuclear treballaran amb l’escenari que el Govern de l’Estat ajorni la decisió sobre l’emplaçament del cementiri fins després de les eleccions municipals. Així doncs, l’objectiu que es marca ara la CANC és, no tant fomentar la creació de noves llistes electorals anticementiri arreu de les Terres de l’Ebre, sinó treballar per a la incorporació als programes de totes les candidatures que es presentin, d’un rebuig clar al cementiri nuclear a Ascó, tal com ja al 2007 va succeir al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, on totes les llistes amb representació a l’ajuntament es van presentar a les eleccions amb un rebuig al cementiri nuclear en els seus programes electorals. A més, es sol•licitarà a les llistes municipals la incorporació del compromís d’abandonar l’Associació de Municipis en Àrees amb Centrals nuclears (AMAC), donat que aquesta associació ha actuat a Catalunya amb opacitat i pràctiques poc democràtiques, obeint més a interessos aliens al territori, i en contra de la voluntat de la majoria dels seus municipis membres.

Així doncs, durant les properes setmanes, la CANC durà a terme una ronda de contactes amb els principals partits que es presentin a les eleccions municipals a les comarques de Tarragona i Lleida, per a demanar-los que siguin conseqüents amb la resolució de rebuig al cementiri aprovada al Parlament de Catalunya, i incloguin en els programes electorals dels municipis on es presentin el No al cementiri nuclear a Ascó de forma clara i inequívoca. Així mateix, aquesta petició també es farà extensiva als partits polítics dels 147 ajuntaments que han aprovat mocions de rebuig al cementiri als seus respectius plenaris municipals per tal que ho tinguin present i ho incloguin als programes electorals.

Igualment, la CANC realitzarà durant els mesos de març i abril un cicle de xerrades pels municipis de le Terres de l’Ebre per tal de sensibilitzar als ciutadans sobre la transcendència del seu vot en aquestes eleccions, que pot ser decisiu per a evitar que el cementiri nuclear faci cap a Ascó.


COORDINADORA ANTICEMENTIRI NUCLEAR DE CATALUNYA (CANC)
Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona, 2 de febrer de 2011
Més informació: Sergi Saladié, Tel. 657.84.31.72