dimecres, 9 de febrer del 2011

Mercadona inicia a Móra d’Ebre els enderrocs previs al nou supermercat

La cadena de supermercats estatal Mercadona ha iniciat aquesta setmana els enderrocs previs a la construcció d’un supermercat a Móra d’Ebre.La previsió de l’empresa és completar l’obra en un termini de sis mesos.

Aquesta setmana, i tal com havia anunciat a l’Ajuntament de Móra d’Ebre, el gegant de la distribució Mercadona ha iniciat els enderrocs previs a la construcció d’una  gran superfície comercial a l’entrada de la capital, concretament en una finca de 5.000 m2 ubicada al costat de la rotonda on conflueixen la N-420 i l’accés de la carretera de Benissanet al nucli urbà.
En aquesta finca hi havia diverses estructures de formigó corresponents a promocions residencials que no es van executar. Així, el primer encàrrec de l’empresa constructora contractada per Mercadona ha estat el seu enderroc. Ahir al matí, una excavadora de grans dimensions realitzà aquesta tasca davant la mirada curiosa dels centenars de vehicles que transiten diàriament per la carretera N-420 al seu pas per Móra d’Ebre.
L’alcalde morenc, Josep Solé Biosca, ha apuntat al Diari que la voluntat de l’empresa és completar l’obra del nou supermercat en un termini de sis mesos, amb l’objectiu que el supermercat obri portes al mes d’agost.
Segons fonts municipals, l’empresa de capital 100  per cent espanyol ha decidit instal·lar-se a la Ribera d’Ebre en el marc del seu procés d’expansió. El supermercat disposaria d’una àrea comercial superior als 1.500 m2 i podria generar entre 40 i 50 llocs de treball directes.

Per permetre la construcció del supermercat, l’Ajuntament morenc i l’empresa han signat un conveni on s’estableix la planificació urbanística de la zona, que inclou una zona d’aparcaments i d’equipaments. El document inclou, a més, la construcció d’un conjunt de contenidors soterrats, valorats en 93.000 euros.