divendres, 16 de març del 2012

ERC denuncia que des del mes de juliol de 2011 l’alcalde de Móra d’Ebre només ha convocat un Ple Ordinari

Ha presentat un recurs de reposició contra l’actuació de l’alcalde  per un fet que condiciona el desenvolupament normal de la democràcia

El grup municipal d’Esquerra de Móra d’Ebre, davant del fet que des del mes de juliol de l’any passat fins avui només s’ha convocat una ple ordinari,  (el de setembre), ha presentat un recurs de reposició contra l’actuació de l’alcalde. ERC recorda que en el ple extraordinari de juliol de 2011 es va aprovar per unanimitat que es celebraria un ple ordinari cada dos mesos, concretament els senars.

El portaveu del grup municipal d’ERC. Josep Anton Moreno ha manifestat que ‘aquesta situació anòmala condiciona el desenvolupament normal de la democràcia, ja que si només es celebren plens extraordinaris, hi ha actuacions que durant aquests no es poden portar a terme com per exemple, el punt de precs i preguntes’. Pel regidor republicà ‘aquest fet deixa a l'oposició sense poder exercir durant temps el seu dret a controlar l’acció del govern municipal, així com a exigir transparència en determinades actuacions, o bé aclarir i resoldre problemes que ens formula la ciutadania’.

La no convocatòria de plens ordinaris, segons Moreno, ‘condiciona totalment la nostra activitat municipal perquè no ens permet  debatre mocions importants pel futur del nostre municipi com la que demanem una escola nova, o d’altres que afecten el conjunt del país, com ara la d’adherir-nos a l’Associació de Municipis per la Independència.

El grup municipal d’ERC en el seu recurs de reposició a més a més de demanar que ‘es determini si existeix algun il·lícit en l’actuació del mateix Ajuntament’, també demana que ‘a partir d’aquest moment es convoquen els plens ordinaris en temps i forma’. El regidor republicà s’ha mostrat esperançat en que l’actitud de l’alcalde canviarà. ‘CiU ha d’entendre que malgrat que té majoria absoluta hi ha uns altres regidors que també representem una part important dels ciutadans de Móra d’Ebre i per tant no es pot governar l’Ajuntament com si fos una finca particular perquè el poble som tots’, ha sentenciat Moreno.
.