dijous, 4 de febrer del 2010

El futur de la nostra terra

Avui reproduïm un correu electrònic que circula amb molt d'èxit per la xarxa, i que avui mateix hem pogut contrastar la seva veracitat parlant directament amb la propietària del celler, i amb l'autor de l'escrit, llegiu-lo atentament i com a mínim dediquem-li uns minuts de reflexió.

Benvolguts/des,
Aquest matí he parlat amb la propietària d'un dels cellers més importants de la Terra Alta, està indignada pel que fa a la implantació del Cementiri Nuclear i la veritat és que jo també m'he sorprès. M'explico: durant una visita que va fer als E.E.U.U, els importadors americans ja li van preguntar si la Terra Alta estava prop del municipi d'Ascó perquè si era així, ja se'n podien tornar cap a casa, no volien ni provar el vi de la nostra terra.

Francament, veig que el futur agrícola de la comarca està destinat a desaparéixer si això no ho atura algú. Què faran els milers de pagesos, cellers, molins d'oli,... que encara es dediquen a la terra i que l'agricultura és la única font d'ingressos que tenen les famílies si ningú vol provar el fruit del seu esforç?

I això només és el començament, imagineus si la gent comença a mirar-se el mapa i veu que Ascó limita amb la nostra comarca... Voleu dir que algú voldrà provar el vi, l'oli, la fruita dolça i la fruita seca radioactiva?

Una frase que he sentit aquest matí, crec que resumeix com es distribueix Catalunya. A Girona tenim el JARDÍ, a Lleida l'HORTA, a Barcelona la GENT i a Tarragona la MERDA. Potser ja n'hi ha prou, no?