diumenge, 28 de febrer del 2010

Puigcercós: 'Estem creant les bases per fer la consulta definitiva'

Insta l'independentisme a seguir mobilitzat encara que l'Estat ignori les consultes



El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha instat el moviment independentista català a seguir mobilitzat encara que l'Estat l'ignori i ja no el 'persegueixi', com ha passat aquest 28F, on no hi ha hagut 'ni Falange ni advocat de l'Estat' provant d'impedir-les. Per Puigcercós, si bé 'sovint el vent que es gira de Madrid genera reacció de molts catalans', en aquesta ocasió l'independentisme ha de votar massivament i no com a reacció a cap hostilitat de l'Estat, que ha optat per 'l'actitud passiva per no aixecar recels i no mobilitzar el vot independentista'. 'Estem creant les bases per fer la consulta definitiva' ha reblat el dirigent republicà.


Per Puigcercós, si l'Estat ha rebaixat el setge al suport dels ajuntaments a les consultes d'independència no és per cap altre raó que per evitar que se'ls giri en contra, com en el cas d'Arenys de Munt, i encara provoquin més mobilització fins i tot de catalans que no participarien en iniciatives sobiranistes si no fos per l'hostilitat de l'Estat. Així doncs, el 28 F, 'amb una passivitat important per part Estat, sense Falange, advocacia de l'Estat ni persecució', no és la 'reacció a res', sinó una 'afirmació' en positiu a favor de l'autodeterminació de Catalunya.

Ara bé, el líder republicà ha fet una crida a mantenir la tensió independentista i a 'seguir remant' malgrat la 'passivitat' de l'Estat. 'L'Independentisme s'ha de mobilitzar malgrat la passivitat d'aquesta vegada'. Per ell, cal seguir concentrant esforços per a les pròximes onades de consultes del 25 d'abril i el 20 de juny per 'crear les bases per fer la consulta definitiva', en referència a un eventual referèndum d'independència nacional vinculant que espera que sigui 'aviat'. De fet, ERC ha fixat el dret a decidir sobre el futur de Catalunya com una de les condicions per pactar la pròxima legislatura.

directe.cat