dilluns, 8 de febrer del 2010

ERC retreu el 'doble discurs' del PSC amb el cementiri nuclear després que Xavier Sabaté defensi la seva ubicació a Ascó

El president Montilla i el Parlament s'han pronunciat en contra

Les Federacions d'ERC al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han criticat el 'doble discurs del PSC sobre la ubicació del cementiri nuclear' després que el delegat del Govern al Camp, el socialista Xavier Sabaté, hagi defensat públicament l'emplaçament a Ascó (Ribera d'Ebre). 'Mentre que des d'alguns àmbits del PSC es fa un seguidisme feble de la voluntat del territori de rebutjar el cementiri, des d'altres instàncies del partit, com es manifesta amb les declaracions de Sabaté, es dóna una àmplia cobertura i col·laboració amb la candidatura d'Ascó per acollir-lo', han indicat, tot lamentant la 'tolerància' del president, José Montilla, amb les 'reiterades sortides de to' del delegat.


Sabaté, que ha publicat aquest dilluns un article al diari 'El Punt' defensant la ubicació del cementiri nuclear a Ascó, va ser un dels primers dirigents del Govern en donar suport explícit a la candidatura del municipi de la Ribera d'Ebre, segons va revelar l'alcalde, Rafael Vidal, en una entrevista a l'ACN.

'És inacceptable que el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, es posicioni en contra del propi Govern de la Generalitat de Catalunya, en contra del President, en contra del propi Parlament i en contra de la posició majoritària expressada a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona. En definitiva, el senyor Sabaté va en contra tant de la sobirania popular com de la sobirania política del nostre país', han clamat en un comunicat conjunt els presidents de les federacions del Camp i l'Ebre, Adam Manyé i Gervasi Aspa, respectivament.

Denuncien els republicans la 'tolerància' que des de Presidència del Govern de la Generalitat s'ha tingut 'amb les reiterades sortides de to i posicionaments fora de la seva competència territorial, del delegat de Tarragona' i, per aquest motiu, han anunciat que presentaran una queixa formal davant de la Presidència del Govern sobre 'la impunitat de les actituds públiques del delegat a Tarragona'.

Els dirigents d'ERC tanquen el comunicat denunciant 'l'obsessió d'alguns personatges del PSC de reincidir en el model d'economia colonial per a les Terres de l'Ebre derivant sobretot a la Ribera d'Ebre i la Terra Alta instal·lacions impopulars i conflictives, incidint clarament així en el desequilibri territorial existent'.

directe.cat