dijous, 20 d’agost del 2009

Acumular funcionaris

Regularment ens toca fer punts de mira com el d'avui, que només volen recordar una realitat que ja hem explicat moltes vegades però que la caverna espanyola intenta fer-nos oblidar.

Aquests dies la Patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) ha publicat un nou estudi sobre el funcionariat a l'Estat espanyol, que torna a recollir unes dades que ja havíem destacat l'any passat.

Les xifres són clares: Catalunya continua essent el territori de l'Estat amb menys funcionaris per habitant, amb només 38 treballadors de l'administració pública per cada 1.000 habitants. Aquestes dades xoquen al costat de les d'Extremadura, que altre cop són les més escandaloses de l'Estat i enguany dupliquen llargament el nombre de funcionaris catalans. A Extremadura són 82 els funcionaris per cada miler d'habitants.

Entre les comunitats que abusen del nombre de funcionaris hi ha, a més d'Extremadura, Castella i Lleó, Madrid, Aragó, Castella-la Manxa i les Canàries, totes elles per sobre de la mitjana espanyola, que és de 56 funcionaris per cada 1.000 habitants.

directe.cat