divendres, 28 d’agost del 2009

Zapatero adverteix: 'Tothom haurà de respectar la sentència del Constitucional'

S'afegeix a les peticions de 'calma' de Montilla

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha evitat aquest divendres pronunciar-se sobre el debat obert davant la futura sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l'Estatut i, com ja va fer Montilla, ha demanat 'calma' i 'prudència'. 'Esperem a la sentència del Constitucional sobre l'Estatut, que per suposat respectarem, per a fer les valoracions oportunes i aquest principi ha de regir amb caràcter general', ha assegurat Zapatero després del Consell de Ministres. 'Tothom haurà de respectar la sentència', ha assegurat taxatiu, al temps que ha dit que s'ha de respectar la feina que està fent el TC espanyol.

A preguntes dels periodistes, ha remarcat que 'no farà cap valoració sobre alguna cosa que no s'ha produït'. 'Quan es produeixi valorarem la sentència i les valoracions', ha afirmat. 'Ara no és raonable perquè estaríem en un joc que no condueix a cap lloc', ha apuntat. 'Sobre la reforma de la Constitució a ningú se li ha passat pel cap per tot el què representa i exigeix en quant a majories', ha apuntat.

Tot i les declaracions del president espanyol que ningú s'ha plantejat la reforma de la Constitució, el conseller d'Universitats, Innovació i Empresa, Josep Huguet, va declarar aquest dijous que 'quan hi hagi la sentència i es vegi la magnitud de la tragèdia se sabrà si s'utilitza el tro gros' de la llei de consultes populars o de les reformes constitucionals. De fet, el conseller va indicar que 'si en nom de la Constitució es limita l'autonomia caldrà reformar la Carta Magna'. 'No és un tema fàcil potser impossible, però la Generalitat ho ha d'intentar', va afegir.

'Respectem la feina del Tribunal Constitucional que dictarà sentència i després tothom tindrà dret a pronunciar-se', ha apuntat Zapatero. 'Tothom tindrà l'obligació de respectar aquesta sentència', ha dit. 'No anticipem perquè aquest és un debat que no porta a res i només porta a un desgast inútil', ha remarcat.

directe.cat