dijous, 13 d’agost del 2009

Puig assegura que la declaració davant notari garantint que no pactarien amb el PP 'segueix vigent'

'Han de fer un canvi radical si volen el nostre suport'

El secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Felip Puig, ha assegurat aquest dimecres que la declaració davant del notari que el 2006 va signar el president de CiU, Artur Mas, per garantir que no pactaria amb el PP 'segueix vigent'. En declaracions a Ràdio 4, el també diputat de CiU ha dit que el PP està 'a les antípodes' del que representa el projecte polític de la federació nacionalista i que els populars saben que mentre 'no canviïn radicalment la seva actitud amb Catalunya no té res a fer amb CiU'.

'Sense haver d'anar al notari, potser haurem de recordar que la declaració notarial segueix vigent', ha assegurat Puig, tot afegint que el PP ha de fer un canvi radical, de 180 graus, abans d'aconseguir el suport de CiU'.

El número dos de CDC ha denunciat les actituds dels populars amb Catalunya, amb 'el recurs contra l'Estatut, la voluntat de fomentar la catalanofòbia o l'intent permanent d'acabar amb la nostra personalitat col·lectiva'. Per això, ha dit que els populars estan 'a les antípodes' del projecte polític de la federació nacionalista.

Puig ha deixar clar que 'ni el PSOE ni el PP no pot comptar amb el suport de CiU a priori', ja que la federació nacionalista 'no és partit frontissa espanyol', sinó 'un partit nacionalista català' que està disposat a 'pactar amb qui governa a l'estat espanyol'.

El secretari general adjunt convergent també ha avisat, en relació amb la sentència del TC sobre l'Estatut, que 'hi ha alguns partits catalans d'obediència espanyola que estic convençut que els agradarà la sentència'. Puig creu que el Parlament haurà de determinar una resposta per veure 'com responem a l'atac de l'estat espanyol', al mateix temps que creu que hi haurà d'haver 'una reacció social, al carrer, de la societat civil'.

Pel que fa a una possible entesa amb ERC a Catalunya, Puig ha dit que és 'possible', tot i recordar que van ser els republicans els qui van optar per la reedició del tripartit a l'inici de la legislatura. 'Creiem que és clarament contradictori que un partit independentista pacti amb Montilla, amb el PSOE, i sigui còmplice d'aquest intent de dissolució de la nostra personalitat col•lectiva'. Puig creu possible pactar amb ERC, amb el PSC o alguna altra fórmula que 'garanteixi un govern nacionalista'.

directe.cat