dilluns, 31 d’agost del 2009

C's durà la consulta independentista d'Arenys a la Fiscalia si els governs català o espanyol no l'aturen

Creuen que pot desencadenar una sèrie de referèndums il·legals en cascada, no només a Catalunya sinó a tot l'Estat

Ciutadans (C's) té un inici de curs atrafegat. Després de mobilitzar-se per intentar impedir, sense èxit, el concert de Cesk Freixas al Festival Acústica de Figueres, ara pretenen aturar el referèndum per la independència de Catalunya que se celebrerà el proper 13 de setembre a Arenys de Munt (Maresme). Aquest dilluns el president de C's, Albert Rivera ha presentat una instància al conseller de Governació i a la delegació del govern espanyol a Catalunya perquè impedeixin 'el referèndum il·legal'. I ja ha advertit que, si no actuen ni el govern català ni l'espanyol, presentarà un escrit demanant que actuï la Fiscalia.

C's reitera que creuen que el referèndum és il·legal i asseguren que 'la permissivitat amb què s'està actuant podria desencadenar una sèrie de referèndums il·legals en cascada a diversos ajuntaments d'Espanya, ja no només de Catalunya'.

C's veu amb preocupació que sigui el conseller de Governació, Jordi Ausàs, qui proposa emprar la llei de consultes populars per respondre a una sentència adversa del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l'Estatut, qui hagi d'actuar per impedir el referèndum independentista d'Arenys i 'intueix que no ho farà'.