dijous, 23 d’abril del 2009

Aquest dijous arriba als cinemes catalans la pel·lícula 'Cataluña-Espanya'

El dia de Sant Jordi, el 23 d'abril, ha estat l'escollit per a l'estrena de Cataluña – Espanya, una pel·lícula documental dirigida per Isona Passola. La pel·lícula tracta sobre el diàleg en la relació entre Catalunya i Espanya, des de punts de vista tant diferents com l’econòmic, el filosòfic, l’històric o el ‘no’ polític. Compta amb una sèrie d’entrevistes dirigides a 36 personalitats que tenen opinions ben diferents i que reflexionen sobre el tema, entre les que destaquen Elisenda PaluzieAlbert Boadella, Àlfons López Tena o Iñaki Gabilondo.



El que es pretén és posar sobre la taula les disputes entre les dues nacions i les seves respectives formes d’expressió política, el catalanisme i l’espanyolisme, tal i com va fer en el seu moment la pel·lícula dirigida per Julio Médem La pelota vasca.


El film produït per Massa d’Or Produccions i Televisió de Catalunya, es projectarà a partir d’aquest dijous 23 d’abril a cinemes de Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Sabadell, Manresa, Vic, Mataró, Granollers i Olot. És molt important que l'anem a veure els primers dies de projecció ja que si la recaptació és alta, la mantindràn més dies en cartell.