dilluns, 27 d’abril del 2009

Confio en que el Govern es mantindrà ferm. Però si no fos així, i cal insistir en que per Esquerra no quedarà, del que podem estar segurs és que aquel

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha reiterat un cop més la posició de fermesa del partit davant l'Estat espanyol pel que fa a la negociació del nou model de finançament. Puigcercós considera insuficient la xifra de 8.000 milions d'euros reiterada per la ministra d'Economia, Elena Salgado, i li ha advertit que els republicans no estan disposats a acceptar l''almoina' de l'Estat 'una vegada més'. Puigcercós ha insistit en la importància de la bilateralitat de les negociacions i ha instat els seus socis de Govern a plantar-se davant el Consell de Política Fiscal i Financera si l'Estat no modifica radicalment la seva proposta en xifra i model.
as
Puigcercós ha intervingut davant una representació d'alcaldes i regidors republicans que s'han reunit aquest dissabte a la seu nacional del partit, a Barcelona. El líder d'Esquerra ha centrat el seu discurs al voltant del finançament local per part de l'Estat espanyol, que aporta als ajuntaments una 'misèrrima' quantitat de diners que, segons el líder d'ERC, no són cap regal, sinó una quantitat que Catalunya és cobra 'del que se li deu'. 'Ningú no ens regala res', ha repetit insistentment.
c
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) denuncia que el Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL) i la proposta de finançament del govern espanyol són totalment insuficients per eixugar el dèficit fiscal que pateixen els Països Catalans. Així ho han volgut expressar gràficament amb aquesta imatge en què s'atribueixen les inversions del FEIL a l'espoli fiscal català. A més, destaquen que el dèficit fiscal costa a cada català 2.622 euros, mentre que el Pla Obama ha costat a cada americà 2.339 euros. Els republicans afirmen: 'Cada any financem un Pla Obama a canvi de res'.
sd
www.directe .cat