dimecres, 15 d’abril del 2009

Simó afirma que ‘ara per ara, no hi ha cap altra resposta possible’ que ‘una plantada’ al Consell de Política Fiscal

La portaveu d’Esquerra al Parlament, Anna Simó, s’ha referit a la sessió de control del Parlament a l’actualització del pacte de govern per part dels tres grups que hi donen suport, una actualització que es va fer ‘posant els interessos del país i de la gent per sobre dels interessos de partit’, que és el que ‘tots els partits haurien de tenir ben clar’. Simó ha insistit que l’actualització es va fer ‘per una responsabilitat respecte els deures que tenim cap a la nostra gent, que és qui pateix les conseqüències de la crisi, i respecte aquesta resistència i aquest enrocament del govern de Rodríguez Zapatero, una responsabilitat que entenem que no té el govern de l’Estat’.

‘El nostre govern ha mogut fitxa, el nostre govern ha estat a l’alçada’, ha afirmat, però ‘el de l’Estat no’. Simó ha recordat que fa mesos que des del govern de l’Estat es va repetint que l’acord de finançament és imminent però ‘han estat incapaços de fer una proposta alternativa a la que va ser resposta i rebutjada pel Govern de la Generalitat’. I s’ha preguntat: ‘Què esperen trobar-se si convoquen ara, com han anunciat, el Consejo de Política Fiscal y Financiera? Doncs ara per ara, cap altra cosa que no sigui la plantada. Si això és així no hi ha cap altre resposta possible’, ha afirmat.

En aquest sentit, la portaveu parlamentària d’Esquerra ha lamentat que mentrestant a Catalunya hi ha un increment de mitjana del 30% de la demanda de serveis socials, més de 100.000 famílies que no tenen cap ingrés d’entrada i un dèficit fiscal que no remet, mentre que‘sí que remeten les transferències econòmiques de l’Estat per prestar serveis que són competència nostra’. Amb la qual cosa, l’escenari a Catalunya és de ‘més esforç fiscal de les famílies’, amb ‘menys recursos disponibles que la mitjana de l’Estat’. Per això ha assegurat que ‘és absolutament irresponsable mantenir aquestes desigualtats’. I ha afegit: ‘El govern de l’Estat ha d’assumir el compliment dels compromisos i de la llei i assumir amb responsabilitat i coratge el presumible soroll que li pugui produir a l’Estat complir els mínims que fixa l’Estatut’.