dissabte, 11 d’abril del 2009

Madí qüestionat a CDC

La tàctica dissenyada per l’home fort de CDC, David Madí, ha començat a ser qüestionada per alguns dirigents i militants de la formació nacionalista. L’obsessió de David Madí cap a ERC ,amb el discurs de “ni aigua als republicans,” comença a tenir efecte bumerang.

El fracàs estrepitós per repetir Galeuscat a les properes eleccions europees , sobretot el fet que el BNG hagi decidit anar amb als republicans, ha despertat les alarmes en la formació nacionalista; dirigents sobiranistes del partit demanen un gir clar i nacional per preparar un acord amb els republicans i exigeixen un relació cordial i pràctica amb Joan Puigcercòs i la seva gent. “Sense els republicans no podrem tornar a governar”, afirmen els sectors mes nacionalistes i bona part de la JNC.

Fins i tot les darreres declaracions de Felip Puig reconeixent que Mas va pactar el retorn al poder a Catalunya en lloc de negociar un bon estatut, han estat una bufetada a l’estratègia Madi, ideòleg de la trobada Mas/Zapatero.

Davant de les magres expectatives que venen pel finançament i el desplegament de l’estatut, caldrà buscar noves fórmules que donin resposta als incompliments del govern espanyol. El recent nomenament de Manuel Chaves , com a responsable de la negociació del finançament, fa preveure negres expectatives per un bon acord, tal i com avançà el diariExpansión.

Cada cop més, veus que dins de CDC defensen un acord amb els republicans com l’única manera d’aconseguir garantir el retorn al govern; consideren que els darrers fets, la coalició d’ERC amb BNG, ARALAR i EA i la fermesa en la negociació del finançament, reforcen els republicans i al mateix Joan Puigcercòs. 

Font: in.directe.cat