dilluns, 27 d’abril del 2009

Carretero es dóna de baixa d'Esquerra

Ho anuncia mitjançant un breu comunicat a la web de Reagrupament.cat Dissabte, Jaume Renyer també va fer públic que estripava el carnet

hh

L'exconseller de Governació i líder del corrent crític d'ERC Reagrupament.cat, Joan Carretero, ha decidit donar-se de baixa del partit 'atès que, segons informacions de la premsa, l'Executiva Nacional d'Esquerra ha aprovat aquest dilluns obrir-li un expedient disciplinari i suspendre'l de militància'. El comunicat que ha emès no dóna cap pista de quines mesures emprendran el conjunt dels militants que li són afins, però fonts de Reagrupament.cat han alertat a directe!cat que 'expedientar Carretero suposa expedientar també unes idees'.
ff
Entre els militants de Reagrupament.cat hi plana la sensació que 'ERC es vol empetitir. Hi ha perplexitat, perquè tothom fa cases grans per anar més enllà de les pròpies estructures, però a Esquerra es fa el camí contrari'.
ff
Avui al matí havia transcendit que l'executiva nacional del partit havia aprovat obrir-li un expedient disciplinari i suspendre'l de militància preventivament. La direcció republicana considera que l'article publicat a l'Avui per Carretero i el posterior seguiment per part dels mitjans de comunicació, 'coincidents en la idea que s'està preparant la gestació d'un nou partit polític al marge d'ERC', ha 'perjudicat greument' la imatge del partit, 'han generat confusió i alarma entre el conjunt de la militància i l'electorat', i 'no afavoreix en absolut' la preparació de la campanya europea del 7 de juny. A més, l'executiva també justifica la seva decisió pel fet que el líder de Reagrupament.cat declinés reunir-se amb el secretari general del partit, Joan Ridao, per donar explicacions sobre la seva proposta.
dd
L'acord que ha aprovat la direcció remarca que l'article 25 del reglament de la comissió de garanties del partit tipifica com a infracció greu 'haver desprestigiat ERC amb la seva actuació pública, tant expressant opinions contràries a la ideologia d'ERC, com censurant explícitament la línia política bàsica adoptada pel Congrés Nacional o realitzant qualsevol acció de la qual resulti el desprestigi d'ERC, garantint tanmateix la llibertat d'expressió i la pluralitat de posicions polítiques'.
gg
A més, també recorden que el codi ètic del partit estableix que 'la lleialtat a les posicions polítiques d'ERC ha de ser permanent. La discrepància ha de manifestar-se des de la lleialtat i s'ha de canalitzar democràticament. Cal saber fer ús de les discrepàncies sense perjudicar l'organització'.
dd
Jaume Renyer també abandona el partit
ff
Qui va ser candidat a la presidència d'ERC pel corrent crític Esquerra Independentista, Jaume Renyer, també va anunciar dissabte que deixava de ser militant d'ERC mitjançant una entrada al seu blog. Assegurava que 'no hi ha marge per al diàleg' i que 'la direcció té ganes de desprendre's de militants molestos', motiu pel qual decidia abandonar el partit: 'Dins a ERC no hi ha res a fer mentre es mantingui la línia marcada pel tàndem Carod-Puigcercós'.