dimarts, 28 d’abril del 2009

Puigcercós avisa el PSC que es plantejarà sortir del govern o convocar eleccions si hi ha un mal acord

El president d'ERC ha advertit que el seu partit "ha de deixar ben clar que no es baixarà cap centímetre i que no hi haurà rebaixes possibles"

"S'ho plantejaran tot". I tot vol dir des de "sortir del govern" fins a provocar que es convoquin eleccions. Així de taxatiu ha estat el president d'ERC, Joan Puigcercós, en un missatge que adreçava al PSC, si hi ha un mal acord de finançament per a Catalunya .

Així, en una entrevista a Ràdio 4, el líder dels republicans també ha advertit al president de la Generalitat, José Montilla, que amb el finançament es juga la semifinal, dit en termes futbolístics, i que la sentència del Tribunal Constitucional serà la final. "No passarem de semifinals si no se soluciona aquest tema com mai", ha dit.

De fet, Puigcercós ha defensat que el millor ara és estar al govern, però ha afegit que el partit "no ha de fer d'això un dogma de fe".

Aquesta posició contrasta amb la del vicepresident i expresident d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, el qual en una entrevista recent va declarar que ERC "ha de servir per fer governs, no per desfer-los" i adverteix que, si sortís del govern, "passaria com a mínim una generació abans que tornés a fer govern".

El líder republicà ha estat molt contundent quan ha advertit: "Me'n cuidaré prou com a president d'ERC que el govern no accepti qualsevol acord", i ha afegit que aquests dies "hi havia un aire que semblava que això estava fet".

Puigcercós s'ha referit a l'acte de Montilla de diumenge passat, on va assenyalar que l'acord en finançament era pròxim. Montilla "va fer un acte miterrandista, jo sóc Catalunya", ha explicat.

"En aquell acte apareixia el president, amb una bandera catalana darrere, dient que se'n sortirien amb el finançament, i això ja formava part de la litúrgia de l'acte", ha indicat. No obstant això, ha declarat que després de l'acte "les expectatives baixen".

En aquest context, ha advertit que ERC "ha de deixar ben clar que no es baixarà cap centímetre i que no hi haurà rebaixes possibles". "El model que té ara Catalunya és un desastre i necessitem model i recursos", ha dit. En aquest context, ha declarat que la seva formació política "és la garantia que a ningú li tremolaran les cames".

No tanca la porta a estar a l'oposició la pròxima legislatura

Dit tot això, ha destacat que ERC no té un problema, sinó que el tenen els socialistes. "Jo no tinc dos ministres a Madrid, sinó Montilla".

Durant l'entrevista també ha assenyalat que al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no li interessa un govern d'esquerres a Catalunya. "El que li seria més còmode seria un govern amb CiU per fer que Josep Antoni Duran i Lleida pugui jugar tranquil·lament a Madrid", ha sentenciat.

Font:www.avui.cat