diumenge, 3 de maig de 2009

Esquerra es compromet amb la sortida catalana de l'A-68 en la trobada de Gandesa


La diputada Marta Cid ha definit l’acte d’històric per la seva unitat, i de ser un acte de proposta però també de protesta

Esquerra Republicana de Catalunya ha participat amb una gran representació en l'acte organitzat per l'Ajuntament de Gandesa i les Cambres de Comerç de la demarcació de Tarragona per demanar al Govern de l'Estat que la connexió de l'A-68 amb la costa mediterrània es faci per Catalunya. La representació d'Esquerra la formaven un nombrós grup d'alcaldes i alcaldesses, i regidors de les quatre comarques, gairebé tots els directors i coordinadors de serveis territorials de la Generalitat que pertanyen a Esquerra, els diputats al Parlament Sergi de los Rios i Marta Cid, el diputat al Congrés, Joan Tardà, i el senador Pere Muñoz, entre d'altres.

La diputada Marta Cid, única representant política de les Terres de l’Ebre que ha intervingut, ha defensat en nom del partit la connexió catalana de l'A-68 mitjançant l'actual N-420 desdoblada fins al Camp de Tarragona i en paral·lel connectada per la C-43 desdoblada fins l'eix d’Ebre també desdoblat. Per a Cid "Massa sovint s'ha volgut identificar aquestes terres ab el que s'anomena la cultura del no. I encara ens pesa. Però aquest acte demostra que cada vegada amb més cohesió es treballa per un model de desenvolupament respectuós amb el terriori i ambiciós". A més, també ha recordat que "any rere any veiem com els Pressupostos generals de l'Estat per construir les variants de l'N-420 i millorar-les al pas per la nostra demarcació acaben l'exercici sense executar-se".

Segons Marta Cid, l'acte d'avui era "un acte de proposta, però també de la protesta. No tenim les inversions necessàries". Per a Esquerra, aquest és un acte històric i en la línia que va demanar el partit públicament fa uns mesos per treballar des de la unitat de tot l'àmbit polític i socioeconòmic de la demarcació en una sola direcció per a la consecució de l'objectiu que avui els ha portat a Gandesa. Un acte qualificat per Marta Cid "de la cultura del sí. Des del consens territorial, des del treball conjunt entre les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona per sumar esforços".

La republicana, després de recordar com la Generalitat valenciana i el president d'Aragó defensaven l'altra connexió alternativa a l'A-68, ha demanat al Govern de la Generalitat que vertebri amb les màximes prestacions l'eix de l’Ebre per garantir cohesió i competitivitat a les Terres de l'Ebre. 

Per últim, Cid ha recordat que per aconseguir la fita que es proposaven avui a Gandesa "tenim la unitat del Camp i de l'Ebre, tenim el consens, tenim el suport del Parlament i de tots els alcaldes, institucions i entitats civils de la demarcació. Però ens cal també el compromís explícit del màxim representant del Govern de Catalunya, del nostre president, i estic convençuda que també el tindrem”.