dimecres, 29 de juliol del 2009

Cid demana suport i coordinació governamental per refer la zona afectada per l'incendi dels Ports

La diputada d'Esquerra Marta Cid ha demanat al conseller d'Interior, Joan Saura, 'suport i coordinació governamental per refer la zona afectada per l'incendi dels Ports', especialment el municipi d'Horta de Sant Joan, un dels més emblemàtics i turístics de la zona, 'ja que el suport per dinamitzar de nou la zona és imprescindible, perquè la gent de la Terra Alta també vol mirar endavant'. Cid, que ha fet aquestes declaracions durant la compareixença del conseller Saura en la comissió de Justícia, Dret i Seguretat Ciutadana, ha mostrat de nou el condol d'Esquerra al cos de bombers i a les famílies que s'han vist afectades per aquesta desgràcia.

La diputada independentista també ha volgut expressar la seva 'admiració i agraïment per tots els professionals que hi van estar treballant i que es van passar hores i hores en torns duríssims de feina, el seu deler per acabar amb el foc és molt d'agrair per la població de l'entorn, per la gent de l'Ebre i pel conjunt del país'. A més, ha agraït també al conseller Saura la seva ràpida compareixença per 'posar llum a algunes qüestions que potser havien quedat a l'ombra' sobre els successos d'aquests darrers dies i aportar informació, de caràcter tècnic, sobre els fets ocorreguts.

En aquest context, Cid ha recordat que en la compareixença que Saura va fer en la sessió que la comissió va celebrar el 4 juny per informar dels efectius per a l'extinció d'incendis, 'tothom coincidia a dir que s'havia avançat molt en inversió, en renovació d'equipaments, en recursos humans, però que aquesta és una feina de risc i que el risc sempre pot comportar situacions que no es poden arribar a controlar'. En aquest sentit, la diputada ebrenca ha subratllat que 'no es pot estar al costat dels professionals i després desconfiar dels seus informes' i ha apuntat que 'els informes i opinions dels responsables, que també són bombers, que s'han anat fent públics aquests dies han deixat molt clara la situació que es va generar'.

Cid també ha considerat encertat que 'amb molt bon criteri', considerant que era un foc molt complicat, no es deixés entrar als civils a la zona de l'incendi. Tot i que també comparteix i entén els 'nervis i la impotència de la gent que érem allí i més encara aquells que tenien els seus béns prop del foc'. En aquest sentit, ha recordat que 'quan es va necessitar ajut per tenir indicacions de com arribar a determinats punts, sí que es va demanar i es va acceptar el suport de la població'.

'Acabat el foc ens hem de situar en la calma i l'anàlisi tècnica, que ha de portar a millorar tot el que sigui millorable, per tal que els professionals puguin contrarestar qualsevol perill d'aquestes característiques en el futur', ha afirmat Cid. En aquest sentit, ha subratllat que 'l'orografia de la zona certament és molt complicada' i s'ha d'estudiar, en coordinació amb els cossos d'elit dels bombers i els altres professionals que cuiden de la nostra natura, de quina manera es poden fer més accessibles aquestes zones.