dissabte, 18 de juliol del 2009

Puigcercós: ‘La catalanofòbia acabarà quan Catalunya sigui independent’

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha assegurat avui que ‘la catalanofòbia acabarà quan Catalunya sigui independent’ i ha apel·lat els catalans a 'no deixar-se intimidar' per aquest tipus d’actituds. Segons Puigcercós, pel PP i per alguns sectors del PSOE, anar contra Catalunya 'dóna resultats' i, per això, ha reclamat 'fermesa' sense caure en la provocació.

‘Hem de parlar molt clar, Catalunya ha estat maltractada a nivell fiscal i encara ho està', ha subratllat. Per aquest motiu, ha instat els catalans a no deixar-se 'arrugar', i ha defensar Catalunya i la nostra llengua, el català, cosa que Esquerra no deixarà de fer amb ‘fermesa, tenacitat i tranquil·litat’.

Puigcercós, que ha fet aquestes declaracions després d'una reunió de la Permanent Nacional ampliada a consellers, consellera i secretaris generals del govern a Sitges, per analitzar l’acció de govern després de l’acord de finançament, s'ha mostrat satisfet d'haver aconseguit un finançament que situa Catalunya 'per sobre de la mitjana', una circumstància que semblava 'una immoralitat' per aquells que atien la catalanofòbia.

Pel dirigent independetista, el nou finançament permetrà reactivar una part important de les polítiques que amb la crisi es creia que el Govern 'no podria fer'. Així, per exemple, ha apuntat la millora del transport escolar, l'increment de les beques menjador o millorar la liquiditat de les petites i mitjanes empreses catalanes o els autònoms. D'aquesta manera, Puigcercós preveu que el Govern podrà complir amb el que havia establert per aquest curs. 'Catalunya ha estat maltractada i els ciutadans han de notar que hi ha un canvi qualitatiu', ha afegit.