dijous, 16 de juliol del 2009

NO-DO: Jo vull ser català!

nodo
NO-DO: Noticiari d'Ofenses.

De l’odi a l’enveja. Així es podrien definir els comportaments que s’estan succeint a les diferents Comunitats Autònomes de l’Estat espanyol després que finalment hi hagi acord sobre el nou finançament.

En primer lloc, hem de destacar l’actitud de dos governs, evidentment, sota la mà del PP: el de la Comunidad de Madrid i del País Valencià.

Com directe!cat ja va explicar ahir, qui primer va pixar fora de test fou la presidenta Esperanza Aguirre argumentant que 'la comunitat de Madrid també és bilingüe: espanyol-anglès. Ens costa molts diners enviar als professors dels 246 col·legis públics a Irlanda, Canadà, els Estats Units i el Regne Unit' i que per tant necessitava un fons addicional com Catalunya, País Valencià o Balears.

Doncs encara han anat més enllà i ara fan versets: ‘Per què un català val més del doble que un madrileny? Això es pregunta el conseller madrileny d'Hisenda que s'ha inventat un verset per a resumir el seu argument: ‘Votarás a Zapatero y tendrás más dinero’. Antonio Beteta s'ha preguntat per que Catalunya podria rebre amb el nou sistema de finançament autonòmic 3.800 milions d'euros i la Comundad de Madrid 1.700 milions.

Com dèiem, el Govern d’en Camps tampoc no acaba d’estar content. En ple procés judicial contra el president valencià, el secretari general del PPCV, Ricardo Costa, ha manifestar que, d'acord amb la proposta de reforma del model de finançament presentada pel govern, per Zapatero un català ‘val un 55 per cent més’ que un valencià en termes de finançament per càpita. Segons Costa, el nou model suposa un ‘tripijoc polític’ i una ‘autèntic nyap que no respon als interessos generals dels espanyols ni dels valencians’ i que, a més, ‘condemna’ al País valencià ‘a anar en el furgó de la cua’ mentre per a altres autonomies s'ha fet ‘a la carta’.

Tots els governs del PP en contra!

En segon lloc, el Govern espanyol tirarà endavant el nou model de finançament que serà ratificat a la reunió d'aquest dimecres del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), malgrat l'oposició mostrada per les totes les Comunitats Autònomes governades pel PP, però amb l’aprovació del 50 per cent dels vots del CPFF.

directe.cat