dijous, 16 de juliol del 2009

Completant la 'socialistació'

catalunya ràdio
Tot i la caiguda en picat de l'audiència que ha patit Catalunya Ràdio aquests darrers anys -dels 600.000 oients de 2004 als 427.000 de l'última onada de l'EGM- no sembla que la maquinària socialista que domina la Corporació tingui cap intenció de redreçar la deriva que pateix la Ràdio Nacional de Catalunya.

La tasca per destruir la credibilitat de l'emissora líder a Catalunya els darrers 14 anys no cessa, i la propera temporada la 'socialistació' intensiva de l'emissora sembla que continuarà a tota vela. Per tal de justificar el daltabaix d'oients, s'ha cessat aquest final de temporada a dos caps de turc: el director Oleguer Sarsanedas i la directora del matinal que substituïa Bassas després de 14 anys de lideratge, la nefasta -a l'audiència ens remetem- Neus Bonet.

Dos colls que han rodat per tal d'escenificar un canvi de cara a la galeria i de cara a la comissió de control de la CCMA al Parlament de Catalunya, però que en el fons no suposaran cap canvi de rumb en l'emissora, que continuarà patinant cap als postulats del PSC i acostant-se a les xifres d'audiència dels mitjans controlats pels socialistes (caure fins els tristos 42.000 oients de COM Radio sembla ser la meta a acomplir).

Així el substitut de Sarsanedas, Ramon Mateu, proper a Antena 3 i Onda Cero, ja s'ha encarregat de continuar la neteja de professionals solvents iniciada per Montserrat Minobis, i de cara a la propera temporada prepara una nova graella plena de noms de l'òrbita comunicativa socialista. A Neus Bonet, que en tan sols nou mesos ha perdut tota credibilitat professional, la substituirà Manel Fuentes, un professional polivalent que intentarà consolidar l'humor dels 'Problemes domèstics' al capdavant de 'El Matí'.

La tria de Fuentes no és casual, ja que el comunicador és possiblement el professional de l'òrbita socialista més respectat al país. Entre els 'grans moments' de Fuentes hi ha les picabaralles antològiques amb Duran i Lleida, quan el periodista gaudia com un nen buscant les pessigolles al líder d'Unió arran de la seva dèria per tal de ser ministre.

A Fuentes als matins i Joan Barril a la vesprada els acompanyarà una altra socialista amb pedigrí, Sílvia Coppulo, que s'encarregarà de netejar l'emissora de 'crosta nacionalista' des del magazine de les tardes. Coppulo és una vella coneguda de l'esfera radiofònica socialista, ja que fins el 2006 i durant 10 anys va realitzar el 'Catalunya plural', un dels programes 'estrella' -si se'n pot dir així tenint només uns quants milers d'oients- a la COM.

Com la temporada anterior, els donarem a tots plegats el benefici del dubte, però ja ens atrevim a pronosticar que a finals de curs les xifres d'audiència continuaran en caiguda lliure i la reputació de l'emissora pública catalana no aconseguirà redreçar-se.

directe.cat