dilluns, 6 de juliol del 2009

Puigcercós fixa en 3.800 milions el 'mínim exigible' i acceptable per ERC

Creu que Catalunya s'ha de situar al lloc 105 del rànquing autonòmic

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha situat aquest dilluns en 3.800 milions la xifra mínima 'exigible' i acceptable pels republicans derivada del nou model de finançament el tercer any, amb el model a ple rendiment. Així, el líder republicà secunda el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, reclamant un model que situï Catalunya almenys 5 punts per sobre de la mitjana després de contribuir a la solidaritat interestatal. Ha aclarit que aquest juliol ha de quedar tancada definitivament la carpeta del finançament amb o sense acord, fins i tot si el govern espanyol no ha presentat encara la seva proposta definitiva. Puigcercós va instar el Govern a fixar també quina és la seva xifra acceptable.

Segons ha afirmat Puigcercós, els dos principals requisits d’ERC pel nou model de finançament són, en primer lloc, que Catalunya ha de guanyar llocs en el rànquing i, en segon lloc, que el model ha de consolidar un mínim de 3.800 milions d'euros. ‘No és possible que estiguem per sota del indicador 100, estàvem al 94 i en la darrera liquidació hem baixat al 92’, ha criticat. ‘Com a mínim Catalunya ha d’estar al número 105 i això suposa un model molt concret que, de moment, encara no hem vist’, ha afirmat. Puigcercós ha recordat que, tal com preveu l’Estatut, l’evolució del model en tres anys pot ser gradual i, per tant, ‘la primera xifra segurament no serà de 3.800, però el tercer any l’hem de consolidar per tal que la xifra fixada sigui com a mínim de 3.800 milions d’euros’.

El Consell de Garanties Estatutàries no està tancat

Puigcercós ha assegurat que l'acord de PSC i PPC per desbloquejar el Consell de Garanties Estatutàries 'no és un tema tancat'. El nomenament dels membres del Consell s'ha incorporat a l'ordre del dia del proper Ple del Parlament que se celebrarà el 15 de juliol. El PP va canviar Daniel Sirera, el seu candidat inicial, per Julio Añoveros que, segons es va informar, hauria estat acceptat pel tripartit. CiU ja va qualificar aquest acord de 'gran despropòsit', ara serien els republicans els que demanen no 'frivolitzar ni improvisar' amb aquesta qüestió i qüestiona que els candidats siguin òptims. Així, ha explicat que el dia 14 de juliol els candidats proposats pels diferents partits se sotmetran a examen parlamentari.

directe.cat

Si ho voleu sentir