dimarts, 10 de novembre del 2009

Ciutadans emet una campanya on recorda que Catalunya és l'exèrcit o la Guàrdia Civil

Ciutadans-Partit de la Ciutadania ha tornat a mostrar les seves cartes, en aquest cas amb l'inici d'una campanya que porta per nom Catalunya som tots. L'objectiu de la formació és remarcar que Catalunya no és només TV3, La Caixa, Pujol o els Mossos d'Esquadra, sinó que hi ha altres valors com l'exèrcit espanyol o la COPE que també formen part del nostre poble.

El vídeo es divideix en diferents temes. En l'apartat dels mitjans de comunicació, afirmen que Catalunya és TV3 i Catalunya Ràdio però també la COPE, la SER, el Mundo, Intereconomía o Telecinco. En l'aspecte polític, contraposen imatges de Jordi Pujol, José Montilla, Carod-Rovira i Saura amb una manifestació dels treballadors de Nissan. En l'àmbit policial, Ciutadans assegura que no només som els Mossos d'Esquadra, sinó també l'exèrcit espanyol, la Guàrdia Civil o la Policia Nacional espanyola.

Pel què fa a la cultura, anteposa els castellers amb la Feria d'Abril, i autors com Isabel-Clara Simó amb d'altres com Eduardo Mendoza o Carlos Ruiz Zafón. Finalment, fa una crítica directa a aquells que asseguren que el Barça representa Catalunya, i posa altres equips com el Nàstic de Tarragona, l'Espanyol, la Penya o fins i tot la selecció espanyola com a exemples de catalanitat. La campanya ha rebut el suport de diverses personalitats com el president del Foro d'Ermua, Mikel Buesa, el catedràtic Francesc de Carreras o el periodista Juan Carlos Girauta. L'acte de presentació es va fer el passat dissabte a la sala Villarroel i va comptar amb l'assistència de més d'un centenar de persones.