dimecres, 4 de novembre del 2009

Ho diré al bisbe

Aquest dimarts denunciàvem una carta del bisbe de Girona, Francesc Pardo, a tots els rectors de la diòcesi on se'ls insta a no cedir sales ni dependències parroquials als organitzadors de les consultes sobre la independència. També explicàvem que aquesta insòlita encíclica anticonsultes tenia el seu origen a Canet de Mar, després de la cessió de les dependències parroquials per la presentació de la Plataforma Canet Decideix!.

La presentació de Canet Decideix! a l'església del poble no va agradar a Martín Garcia, el cap de llista del PP a les municipals. Després de veure com desenes de canetencs donaven suport a l'organització del referèndum, el dirigent del PP va posar-se a treballar, i ja que no podia aturar la consulta, va intentar que almenys no se celebrés a les dependències de l'església.

A continuació podeu llegir el correu de Garcia que va despertar la polèmica, on el militant del PP deixa ben clar que no té gaire clar el concepte de laïcitat, ja que es declara laic i feligrès a la vegada:

––-Missatge original––-
De: Martín Garcia
Enviat el: martes, 20 de octubre de 2009 11:43
Per: Bisbat de Girona
Afer: Assemblea al Centre Parroquial de Canet de Mar x Canetdecideix !

Benvolguts Senyors:

Perdonen la molestia que les causo al escribirles, pero como laico y feligres de la Parroquia de Sant Peré i Sant Pau de Canet de Mar, de habla materna castellana, creo que reflejo el sentir de muchas otras personas en mí situació, que hemos conocido que en los locales del Centro Parroquial, se realizara el proximo día 24 una Asamblea para organizar la celebración de una consulta sobre la independencia de Catalunya.

El Ayuntamiento no cede ningun local, ni por ley puede prestar colaboración alguna a este tipo de actos, y es una dependencia de la Iglesia la que cede sus instalaciones para ello. Creo que se pueden herir sensibilidades de creyentes, que no comparten estas iniciativas y poder identificarse que la Iglesia da apoyo y soporte a las mismas.

Les ruego evaluen esta situación y consideren todos los aspectos de la misma para la comunidad de canet de Mar.

Dandoles las gracias, les reitero mis disculpas por perturbar su atención.

Atentamente,

Martín Garcia
_____________


Sigui com sigui, la patinada en aquest cas no ha estat del militant popular, que ha actuat com li dictava la consciència, sinó del Bisbat de Girona, que ha contradit la conducta històrica de l'església catalana a favor de la democràcia i les llibertats i s'ha apuntat a les prohibicions i el fanatisme espanyolista que promou la Conferència Episcopal espanyola i les seves emissores.

directe.cat