dilluns, 2 de novembre del 2009

Laporta es podria presentar a les eleccions amb una plataforma pròpia

Rebutjaria així anar a les llistes de CiU, ERC o Reagrupament

Segons informacions publicades a El 9 Esportiu, l'encara president del FC Barcelona, Joan Laporta, estaria estudiant presentar-se a les properes eleccions al Parlament de Catalunya amb una plataforma electoral pròpia. Si es confirma aquesta informació, s'acabaria resolent un dels misteris del mapa polític català dels últims mesos, després del flirteig de Joan Laporta amb Joan Carretero i l'acostament a Joan Puigcercós de les darreres setmanes. La voluntat de Laporta seria erigir-se com una opció que renovi el panorama polític, esquitxat d'escàndols de corrupció i en una conjuntura de descrèdit de la classe política. La nova alternativa de Laporta tancaria la porta a les especulacions que el col·locaven fent política a ERC, CiU o Reagrupament.


Segons El 9 Esportiu Laporta estaria buscant suport entre la societat civil per tal d'obrir una nova via independentista que trenaria pactes preelectorals i postelectorals amb les forces catalanistes, principalment CiU i ERC.

10 anys després

La plataforma pròpia per presentar-se als comicis de 2010 suposaria el retorn de Laporta a la política 10 anys després de militar al PI, el Partit per la Independència, constituït l'any 1996 i que va concórrer a les eleccions de 1999.

Escassa valoració entre l'electorat

Precisament l'enquesta que publica aquest dilluns La Vanguardia interroga la població sobre el futur polític del president del FC Barcelona, Joan Laporta. Segons el rotatiu del grup Godó, el 70% dels entrevistats desaprova el posicionament independentista de Laporta, i només l'electorat d'ERC li dóna suport, amb un 47% de republicans a favor de Laporta i un 39% que s'hi mostra crític. La majoria dels entrevistats tenen clar que Laporta es dedicarà a la política un cop deixi la presidència del club.

directe.cat