dimecres, 4 de novembre del 2009

Esquerra aconsegueix els 10 MEUR per a la reindustrialització de les Terres de l’Ebre, tal com es va comprometre Puigcercós

També ha aconseguit partides als pressupostos pel revitalitzar el sector del moble de la Sénia, l’Observatori de l’Ebre, l’estació de tren de l’Aldea

Esquerra ha pactat un total de 35 esmenes als Pressupostos generals de l’Estat (PGE) i, pel que fa a les Terres de l’Ebre, ha donat prioritat a les que afecten a la reindustrialització, l’economia productiva, la recerca i les infraestructures. Esquerra, amb la negociació aconsegueix que s’arribi fins als 10 MEUR per destinar al projecte de reindustrialització, diversificació i revitalització econòmica de les Terres de l’Ebre, per tal de poder paliar la situació que es pot derivar d’un possible tancament de Lear, i també, per diversificar l’economia dels municipis del nord de la Ribera d’Ebre. Recordem que el passat 24 d’octubre, durant la seva visita a Roquetes, el president d’Esquerra, Joan Puigcercós, es va comprometre a aconseguir 10 MEUR per a la reindustrialització, i en la sessió de control del Parlament li va demanar al president de la Generalitat que donés suport a l’esmena d’Esquerra.

Esquerra havia presentat una esmena pròpia als PGE de 10 MEUR per reindustrialitzar les Terres de l’Ebre, i després que ahir el PSC i IU transaccionessin una esmena general per assolir 8 MEUR per aquest concepte, avui Esquerra ha sumat 2 MEUR més, tot assolint els 10 MEUR que havia demanat, defensat i compromès en solitari des del primer moment.

El president de la Federació de l’Ebre, Gervasi Aspa, ha felicitat el grup parlamentari d’Esquerra a Madrid per la feina feta. “Vam dir que calien 10 MEUR per impulsar la reindustrialització de les Terres de l’Ebre, i una vegada aconseguits ara cal que es facin servir al més aviat possible per atraure noves inversions i localitzacions industrials”. Aspa ha volgut destacar que Esquerra també ha aconseguit una partida per a la revitalització i diversificació econòmica del sector del moble de la Sénia, amb 1’1MEUR, un sector molt afectat per la crisi. Un altra de les prioritats d’Esquerra estava lligada a la recerca, i en concret a l’Observatori de l’Ebre de Roquetes, tot aconseguint que li fos acceptada la seva esmena per un valor de 500.000 €. Pel que fa a les infraestructures estratègiques per a les Terres de l’Ebre, una de les principals del territori, Esquerra ha aconseguit 500.000 € per a la millora de l’estació de tren l’Aldea – Amposta - Tortosa.

L’alcalde republicà de Roquetes, Paco Gas, ha manifestat que “agraeix a Esquerra que l’Observatori de l’Ebre pugui continuar fent recerca de primer nivell i tingui futur, i que hagin aconseguit els 10 MEUR a què es van comprometre per a la reindusrialització “.

En total, Esquerra aconsegueix 12,1 milions d’euros dels PGE per a les Terres de l’Ebre, ‘la part del territori que sortia més mal parada després d’anys d’oblit i postergació per part del Govern espanyol’, tal com recordava Joan Ridao.