divendres, 20 de novembre del 2009

Ventdelplà Decideix!

Alguna vegada t'has indignat quan has vist que un tema apareixia de sobte, com un bolet, a Ventdelplà i has posat la mà al foc que les aparicions de mossos d'esquadra súper implicats, una adolescent anorèctica que va ens van presentar per tan sols dos capítols o l'explicació al detall de com et pot ajudar el Síndic de Greuges eren pura propaganda?

Ara, però, quan hi ha 180 ajuntaments que han aprovat mocions a favor de celebrar una consulta sobre la independència de Catalunya, hi ha qui opina que aquesta polèmica hauria d'arribar també al poble que desembarca cada dilluns i dimarts a les llars catalanes. Així, s'ha creat un grup al Facebook sota el títol de Ventdelplà Decideix! que demana justament això, que es parli d'aquesta qüestió que s'estén per la geografia catalana a la sèrie tal i com s'han tractat molts d'altres temes d'interès general. A Ventdelplà hi hem vist mobilitzacions ciutadanes, campanyes electorals, veiem com s'explica l'actualitat del poble a través de la ràdio municipal i el dia a dia del consistori, no seria tan estrany que hi sortís una comissió organitzadora que vulgués que la Teresa, la Nuri, el Montràs o el Ramiro votin si volen o no una Catalunya independent.

Deixant de banda el caràcter més anecdòtic, la reivindicació de fons no és cap bestiesa. Després de les crítiques rebudes per la cobertura que TV3 va fer de la consulta d'Arenys de Munt i dels primers dies de febrada independentista, l'actualitat sobre les consultes ha anat caient del Telenotícies. Potser no cal que cada dia se'n parli però donada la gran quantitat de municipis que s'han sumat a la iniciativa i el rebombori que està causant amb la intervenció de la fiscalia de l'Estat espanyol, les recomanacions d'Educació sobre què convé fer o no als instituts, i després que aquest mateix dimecres la qüestió hagi arribat també al Congrés espanyol, el tema bé es mereix un debat, que l'abordi un dia l'Àgora, el Banda Ampla, el Divendres o tal i com demana aquest grup al Facebook, que se'n parli a Ventdelplà.

Alguns argumentaran que les consultes no són vinculants ni tenen validesa jurídica, però ningú pot negar que és un debat que genera qualsevol cosa menys indiferència i que s'ha instal·lat en el dia a dia de l'actualitat política. Per què no se'n pot fer ressò la televisió pública del país?