dimecres, 11 de novembre del 2009

Girona es converteix en la primera capital catalana en donar suport a una consulta sobiranista

Girona s'ha convertit en la primera capital de província que dóna suport a la celebració d'una consulta sobiranista. La moció, proposada per Esquerra, va rebre els vots a favor de CiU, Esquerra i ICV-EUiA, l'abstenció del PSC i l'oposició del PP.

Amb l'aprovació d'aquesta moció, Girona es converteix en la primera capital de província a donar el seu suport a una consulta popular sobre la independència. La consulta la promou la comissió cívica Girona Decideix, que té l'objectiu de convocar i organitzar una consulta sobre "la independència de la nació catalana". Aquesta comissió va iniciar una ronda de contactes per impulsar una xarxa ciutadana de suport a la consulta, amb l'objectiu que aquesta sigui al més representativa i àmplia possible. Girona Decideix havia anunciat que ja havia començat a treballar per realitzar la consulta en cas que la moció sortís aprovada pel ple, el que ha passat aquest dimarts.

Els plens de Lleida i Tarragona ja van tombar amb els vots de PSC i PP les mocions presentades per Esquerra, mentre que a Barcelona no s'ha presentat cap moció en el ple.